Biluthyrning Portland OR

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Portland OR på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Portland OR

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Biluthyrning Portland OR
EasyTerra Biluthyrning Portland OR är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Portland OR

Inledning

Den amerikanska staden Portland har många ansikten. Stadens äldsta del är nöjesområdet där man också hittar Chinatown, även om det kinesiska distriktet inte är så trevligt som till exempel det som ligger i San Francisco. Stadens affärsdistrikt är beläget i Downtown, som domineras av moderna byggnader men det har också en vacker park vid floden (Tom McCall Waterfront Park). Här ligger också de flesta museer. Och slutligen så finns Pearl District, som en gång i tiden var ett industriområde, men som idag är ett trendigt område med konstgallerier, barer, caféer och restauranger.

Befolkning

Staden har ungefär 580 000 invånare, men omkring 2,2 miljoner människor bor i hela Portlands storstadsområde och dess omgivningar.

Geografiskt läge

Portland är belägen i delstaten Oregon, i nordvästra USA. Staden ligger vid floden Willamette, precis söder om den plats där den mynnar ut i Columbiafloden, över 12 mil från kusten. Öster om Portland ligger det 3426 meter höga berget Mount Hood som är synligt från staden.

Ekonomi

Portlands främsta arbetsgivare är tillverkaren av datordelar Intel, känd för sin logotyp på många PC: Intel Inside. Många andra teknologiska företag har också sin bas här vilket har lett till Portlands smeknamn 'Silicon Forest' (Silikonskogen), som syftar på de gröna omgivningarna och det välkända 'Silicon Valley'. Några tillverkare av sportkläder har också sina amerikanska huvudkontor i Portland (till exempel Adidas och Nike). Sedan lång tid tillbaka spelar stålindustrin en stor roll för den lokala ekonomin och jordbruksprodukter från inlandet, främst vete, exporteras via hamnen.

Flygplatser

Stadens flygplats, Portland internationella flygplats, är belägen 1,5 mil nordöster om centrum. Den är enkel att nå med hyrbil. Från centrum kör man över Morrison Bridge och fortsätter till flygplatsen via I-84 E (Banfield Expressway) och I-205 N. Man bör vara uppmärksam vid korsningen mellan de två motorvägarna, eftersom det är enkelt att komma fel.  

Kollektivtrafik

Portland har utmärkt kollektivtrafik, som består av ett vidsträckt nätverk av bussar, spårvagnar, ett lättågssystem och en kabinbana. De flesta bussar, spårvagnar och lättågslinjer går via stadens centrum. Spårvagnarna och lättågslinjerna i centrum (Downtown) är gratis. Det finns även en kabinbana, som kallas Portland Aerial Tram, mellan universitetsområdet och South Waterfront.

Trafik och parkering

Till och med invånarna i Portland klagar över trafiksituationer i stadens centrum. Gatorna spärras regelbundet av eller så införs oklara restriktioner. Att hitta en ledig parkeringsplats till sin hyrbil är också svårt och dyrt (enligt amerikansk standard). En hyrbil är emellertid det perfekta transportmedlet för att upptäcka resten av Oregon.

Hotell

Portland har ett bra urval av logi, som sträcker sig från enkla pensionat till lyxhotell. Många av de dyrare hotellens är inriktade på affärsresenärer. Benson är ett trevligt, historiskt hotell i Downtown.

Externa källor

För mer information om Portland, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Portland OR

EasyTerra Biluthyrning Portland OR jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Portland OR, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.