Biluthyrning Phoenix

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Phoenix på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Phoenix

 1. Startsida
 2. Biluthyrning USA
 3. Biluthyrning Phoenix
EasyTerra Biluthyrning Phoenix är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Phoenix

Biluthyrning Phoenix
Biluthyrning Phoenix

Inledning

Arizonas huvudstad är belägen mitt i Sonoran öken. Varför skulle någon vilja bygga en stad mitt i en öken? Phonenixs ursprung förvånar en: jordbruk! De förhistoriska hohokamindianerna grävde flera kilometerlånga kanaler från Salt River och Gilafloden för att bevattna sina fält. De odlade bland annat majs, bönor och pumpor. Vita invandrare upptäckte kvarlevorna efter denna kultur på 1800-talet och bestämde sig för att återuppbygga staden. Därav namnet Phoenix: rest ur askan. Inuti och runtomkring Phoenix kan man besöka lämningarna av hohokamkulturen.

Man ska inte tro att det är en typisk ökenstad. Phoenix är en modern stad med några av Amerikas bästa semesteranläggningar, utmärkta restauranger, intressanta museer, hundratals golfbanor, sportteam i världsklass och ett vibrerande nattliv.

Dessutom kan man göra utflykter i en hyrbil i den vackra omgivningen av öken och berg.

Befolkning

Phoenix har en befolkning på omkring 4,5 miljoner människor.

Geografiskt läge

Phoenix är belägen i dalen till floden Salt River (även känd som Soldalen), i centrala Arizona, i sydvästra USA. Salt River är ofta uttorkad i stadens centrum, eftersom vattnet (precis som under forntiden) används till bevattning. Staden är omgiven av berg, i nordost av McDowell Mountains, i väst av White Tank Mountains, i öst av Superstition Mountains och i sydväst av Sierra Estrella.

Ekonomi

Precis som det anges ovan, så föddes Phoenix som ett jordbrukscentrum, huvudsakligen för odling av bomull och citrusfrukter. Eftersom Phoenix är huvudstad i Arizona, så arbetar många människor för regeringen. Tack vare universitetets höga anseende så är många företag engagerade i forskning och utveckling (högteknologi, telekommunikationer och bioteknologi).

Och eftersom solen nästan alltid skiner i Phoenix, så är turismen också viktig för staden. Dessutom finns det en stor militärbas i staden, Luke flygvapenbas.

Flygplatser

Stadens flygplats är belägen endast fem kilometer öster om stadens centrum. Phoenix Sky Harbor internationella flygplats är mycket lättillgänglig, via Papago Freeway (I-10) eller Hohokam Freeway. Längre österut ligger en mindre flygplats i det närliggande Mesa. Phoenix-Mesa Gateway flygplats är belägen vid Santan Freeway.

Kollektivtrafik

Phoenix har gratis bussar som går längs de främsta turistattraktionerna. Dessa så kallade DASH buses går mellan var femte och var tionde minut, fram till klockan 23.00. Dessutom har Phoenix ett lättåg vilket går från norra  Phoenix, via downtown, till flygplatsen och Tempe och Mesa.

Trafik och parkering

Eftersom Phoenix har relativt få höghus så är det en mycket vidsträckt stad. Det bästa sättet att se platserna inuti och runtomkring staden är med en hyrbil. Förutom i det livligt trafikerade distriktet Scottsdale, så är det inte svårt att köra omkring och att hitta en parkeringsplats.

Hotell

I Scottsdale och Paradise Valley (runtomkring Camelback Mountain) hittar man de flesta lyxiga hotellen och semesteranläggningarna. Där finns också butiker och restauranger koncentrerade. Därför är det ett attraktivt område, men priserna är höga. Om man vill ha en vacker utsikt över bergen så ska man boka hotell i North Phoenix. Om man vill besöka staden under högsäsongen (från februari till maj) så rekommenderar vi starkt att man bokar logi i god tid före resan. Observera även att hotellpriserna under högsäsong är de högsta i Amerika. Precis före och efter högsäsong är priserna betydligt lägre.

Externa källor

För mer information om Phoenix, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Eaglerider
 • Enterprise
 • Europcar
 • Fox Rent A Car
 • Hertz
 • InterRent
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Phoenix

EasyTerra Biluthyrning Phoenix jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Phoenix, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.