Biluthyrning Denver

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Denver på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Denver

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Denver

EasyTerra Biluthyrning Denver är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Denver

Biluthyrning Denver
Biluthyrning Denver

Inledning

Denver är huvudstad i den amerikanska delstaten Colorado. På grund av dess läge är det en perfekt stad för folk som gillar utomhusaktiviteter, men inte vill vara utan typiska storstadsnöjen som museer, barer, restauranger och affärer. Denver Art Museum har en utsökt samling av modern och indiansk konst. Denver är belägen på den östra utlöparen till Klippiga bergen och kallas även för ‘Den milshöga staden’, på grund av sin höjd på 1600 meter. Ett av trappstegen till Capitol State Building ligger exakt en engelsk mil över havet.

Befolkning

Staden har nästan 600 000 invånare. I Denvers storstadsområde bor det 2,5 miljoner människor.

Geografiskt läge

Denver ligger centralt i USA, öster om Klippiga bergen och väster om Stora slätterna. Staden ligger i en dal till floden South Platte River, som rinner ut i Cherry Creek väster om staden.

Ekonomi

På grund av sitt centrala läge är Denver ett stort nav för varutransport. Varorna transporteras via vägar, järnvägar och flygplatsen. Dessutom tillverkar Denver delar till datorer (apparater för lagring och för media), men även maskiner till jordbruk och gruvarbete. Staden fokuserar på vidare utveckling av högteknologiska företag. Den verkar vilja bli det så kallade Sydvästs högteknologiska centrum.

Flygplatser

Stadens flygplats är belägen tre mil nordost om dess centrum. Denver internationella flygplats nås enkelt från centrum med hyrbil. Resan tar en halvtimme. Peña Boulevard är den viktigaste vägen till flygplatsen, den är tillgänglig från Interstate 70, Tower Road och tullvägen E-470.

Kollektivtrafik

Denver har ett vidsträckt bussnät. Längsmed shoppingområdet 16th Street går det en gratislinje, som ansluter två busshållplatser från Market Street och Civic Center. Dessutom finns det ett lättågssystem som kommer att byggas ut under de kommande åren. De två existerande linjerna går båda genom centrum via Convention Center till Union Station.

Trafik och parkering

Staden är ganska stor och en hyrbil är det idealiska transportmedlet. Gatorna i centrum går från nordväst till sydost. Utanför centrum följer gatorna de främsta vindriktningarna. Detta kan vara lite förvirrande, särskilt eftersom många vägar i centrum är enkelriktade vägar. Man behöver köpa en bra stadskarta!

Under veckodagar är det svårt att hitta en ledig parkeringsplats i stadens centrum. Ofta kan man parkera precis utanför Denvers stadskärna (20th St, Speer, Wynkoop St, Colfax och Broadway). Under veckodagar fram till klockan 18.00 måste man betala i en parkeringsapparat. Alldeles nordväst om centrum, bakom järnvägen, kan man parkera gratis i högst två timmar.

Hotell

Nära Naturvetenskapliga museet finns det många hotell i olika prisklasser. Det är ett populärt område att bo i. Om man vill bo i detta kvarter är det bäst att boka rum i god tid innan resan. Denver har ett stort utbud av logi. Utanför högsäsongen är det vanligtvis enkelt att hitta ett rum som man tycker om.

Externa källor

För mer information om Denver rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Denver

EasyTerra Biluthyrning Denver jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Denver, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.