Biluthyrning Kiev

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kiev på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Kiev.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kiev

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Ukraina
  3. Biluthyrning Kiev
EasyTerra Biluthyrning Kiev är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Kiev

Biluthyrning Kiev
Biluthyrning Kiev

Inledning

Kiev är en av de äldsta städerna i Östeuropa. Staden hade sin höjdpunkt mellan 900-talet och 1200-talet. Under den tiden var Kiev huvudstad i en mäktig slavisk stat och ett viktigt ekonomiskt, religiöst och kulturellt centrum. Mycket blev förstört i Kiev under den sovjetiska kommunismen och under Andra världskriget. Det finns dock fortfarande många saker att se i den här staden som på ett utmärkt sätt kombinerar gammal arkitektur med modernisering. 

Befolkning

Officiellt har staden omkring 3 miljoner invånare (men enligt inofficiella källor skulle det kunna vara nästan en miljon fler). 

Geografiskt läge

Kiev ligger i norra Ukraina, på båda stränderna till floden Dnieper. Den äldsta delen av staden ligger på den högra flodstranden; först under nittonhundratalet började man bygga på den vänstra flodstranden. 

Ekonomi

Som Ukrainas huvudstad är Kiev ett obestritt centrum för regeringen, handel och industri. Där finns stora allmännyttiga företag och regeringen ger arbetstillfällen. Industriverksamheten består av livsmedelsproduktion, verkstadsindustri och pappersproduktion. Flygplanstillverkaren Antonov har sitt huvudkontor i Kiev. 

Flygplatser

Kiev flygplats heter Boryspil internationella flygplats och ligger 2,9 mil sydost om stadens centrum. Den är lätt att nå med hyrbil: flygplatsen ligger precis utmed motorväg M03 som leder till Kievs förorter.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Kiev består av tunnelbana, (tråd) bussar och spårvagnar. Tunnelbanan är mest tillförlitlig och man kan ta sig till nästan alla platser i staden med denna. Bussar och spårvagn är inte lika tillförlitliga, men Kiev har ambitiösa planer på att modernisera kollektivtrafiken ordentligt. Det finns också en bergbana längs Dniepers branta högra flodstrand. 

Trafik och parkering

Man har inga problem att hitta i Kiev, även om det är bra med en karta då alla skyltar är skrivna med det kyrilliska alfabetet. För att besöka stadens vackra centrum är det bäst att parkera sin hyrbil i ett av parkeringsgaragen runt om i centrum eller på en bevakad parkeringsplats. 

Hotell

Under senare år har Kiev utvecklats till ett attraktivt storstadsresmål. Det finns därför många nya hotell och pensionat i alla priskategorier. Rumspriserna är dock ganska höga; för de som vill stanna lite längre i Kiev är det bättre att hyra en lägenhet. 

Externa källor

För mer information om Kiev rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Kiev

EasyTerra Biluthyrning Kiev jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Ukraina, men i en annan stad än Kiev, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Ukraina-sidan, där du kan välja i vilken stad i Ukraina du vill hyra en bil.