Biluthyrning Durban

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Durban på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Durban

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sydafrika
  3. Biluthyrning Durban
EasyTerra Biluthyrning Durban är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Durban

Inledning

Den Sydafrikanska staden Durban är en trevlig blandning av sol, hav, stränder, en trafikerad hamn och traditionell afrikansk kultur. Dess befolkning är också väldig mångfaldig: den utgörs av afrikaner, européer och asiater (till största del) indier. Turisterna lockas huvudsakligen av den så kallade Golden Mile längs stranden: en sträcka av hotell, turistattraktioner och nöjescentrum. I inlandet kan man lära sig mer om Sydafrikas historia och zulukulturen, till exempel i Phezulu Safari Park.

Befolkning

Durban har 3,5 miljoner invånare. Det finns en stor minoritet av indier, ättlingar till människor som togs från Indien av britterna för att arbeta på sockerplantagen. 

Geografiskt läge

Durban är beläget i östra Sydafrika vid Indiska oceanens kust. Förutom affärsdistriktet och hamnen är Durban byggt på kullar. De västra förorterna ligger högt över staden (upp till 850 meter).

Ekonomi

Den lokala ekonomin bygger på hamnen och turismen. Durbans hamn är den största i Sydafrika. Sockerplantagen i närheten av staden spelar fortfarande en viktig roll. Genom hamnen exporteras en stor andel socker. Dessutom är Durban ett populärt semestermål. Staden har dock även stora problem. Många företag har flyttat därifrån och arbetslösheten är omkring 30 %. 

Flygplatser

Durban har en splitter ny flygplats, vilken byggdes inför VM i fotboll 2010. King Shaka internationella flygplats (även känd som La Mercy flygplats) är belägen 3,5 mil norr om Durban. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil via motorväg N2. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

För många besökare är Durban People Mover den bästa formen av offentlig transport. Dessa bussar går ofta (en gång i kvarten) mellan viktiga destinationer i centrum och längs stranden. Dessutom är dessa bussar utrustade med säkerhetskameror. De andra offentliga bussarna i Durban går oregelbundet och är inte säkra.

Trafik och parkering

Precis som i andra städer där VM i fotboll hölls 2010, så förbättrade Durban sin infrastruktur betydligt inför detta evenemang. Inuti och utanför staden är vägarna utmärkta och det är inte svårt att hitta rätt med en hyrbil. Emellertid bör man rätta sig efter ett fåtal enkla regler. Man bör alltid ha fönster och dörrar låsta. På kvällen bör man vara försiktig vid rödljus: om det står människor i närheten är det säkrare att sakta köra mot rödljuset än att stanna. Hellre betala böter än att bli rånad!

Vi rekommenderar att man parkerar bilen i ett garage eller på en officiell parkeringsplats.

Hotell

De flesta turister bor på ett av de många hotellen längsmed stranden, Durbans Golden Mile. Login som finns runtomkring Victoria Street Market är också populära. Utanför sommarmånaderna (oktober till mars) är det enkelt att hitta ett hotell som man tycker man. Om man vill resa till Durban under sommarmånaderna (oktober till mars) rekommenderar vi att man bokar logi i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Durban rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Durban

EasyTerra Biluthyrning Durban jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Sydafrika, men i en annan stad än Durban, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sydafrika-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sydafrika du vill hyra en bil.