Biluthyrning Bournemouth

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bournemouth på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Bournemouth.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bournemouth

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Storbritannien
  3. Biluthyrning England
  4. Biluthyrning Bournemouth
EasyTerra Biluthyrning Bournemouth är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bournemouth

Inledning

Bournemouth är en populär badort som lockar hordar av britter under sommardagar. Det är inte överraskande, eftersom staden har ett underbart klimat och vackra sandstränder som sträcker sig över hela nio kilometer.

Befolkning

Bournemouth har nästan 170 000 invånare.

Geografiskt läge

Staden är belägen på Englands sydkust, 17 mil sydväster om den brittiska huvudstaden London. Bournemouths centrum (The Square) är inte beläget precis vid havet, utan lite längre inåt landet.

Ekonomi

Självklart så är turismen en viktig pelare för ekonomin, men det är definitivt inte stadens enda inkomstkälla. Utställningar och konferenser hålls på Bournemouth International Centre som även hyser en konserthall. Dessutom har några företag som erbjuder finnansiella tjänster sina huvudkontor i Bournemouth, bland annat ligger JP Morgan Chases europeiska högkvarter här och det finns stora försäkringsbolag, som till exempel Liverpool Victoria, Lloyds och RIAS.

Flygplatser

Bournemouth flygplats är belägen fem kilometer nordöster om staden. Den är enkel att nå med hyrbil. Från Bournemouth tar man A338 och därefter B3073 (Parley Lane). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Bournemouth har utmärkt kollektivtrafik i form av bussar. Bussarna drivs av två företag: Yellow Buses och Wilts & Dorset. Att ta taxi i Bournemouth är billigt. Det finns även tågförbindelser till andra platser i England, inklusive Lodon.

Trafik och parkering

Under varma dagar är trafiken otroligt livlig inuti och runtomkring Bournemouth. På den främsta tillfartsvägen fastnar folk i trafiken i timmar. Om man jämför med parkeringsavgifter i andra delar av England så är parkering jättebilligt. Stadsfullmäktige föredrar att man parkerar sin bil i något av de 18 parkeringshusen i centrum. Platserna där de ligger är skyltade.

Hotell

Bournemouth är en av de främsta badorterna på den engelska sydkusten så det finns ingen brist på logi, varken för budgetresenärer eller för de som är sugna på lyx. Vi rekommenderar att man bokar sitt hotellrum i god tid före resan om man vill vara i Bournemouth under sommarmånaderna.

Externa källor

For mer information om Bournemouth rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Bournemouth

EasyTerra Biluthyrning Bournemouth jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Bournemouth, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.