Biluthyrning La Coruna

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i La Coruna på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i La Coruna.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning La Coruna

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning La Coruna
EasyTerra Biluthyrning La Coruna är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för La Coruna

Inledning

La Coruña (det officiella galiciska namnet är A Coruña) är en hamnstad i nordvästra Spanien. Runtomkring staden finns det vackra stränder och Atlantens vindsurfingsmöjligheter lockar många surfare. Även seglare besöker ofta La Coruña. Området är kulligt och grönt och pilgrimsvägen till Santiago de Compostela ligger bara en timme med bil från La Coruña.

Befolkning

Staden har 250 000 invånare, men om man räknar med både själva staden och dess förorter så har området mer än 600 000 invånare.

Geografiskt läge

La Coruña ligger i nordvästra Spanien, i den autonoma regionen Galicien, vid Atlanten. På grund av det geografiska läget är det inte särskilt varmt i staden - med spanska mått mätt - och vintrarna är milda. 

Ekonomi

La Coruña är Galiciens ekonomiska motor. Det är inte endast tack vare hamnen, där särskilt fisk, olja och andra produkter levereras med skepp. Staden är också regionens administrativa center och hemvist för en av världens största textilföretag, Inditex (moderföretag till bland annat klädkedjan Zara). 

Turismen spelar också en viktig roll: hamnen är en favoritförtöjningsplats för kryssningsfartyg och sjömän.

Flygplatser

Flygplatsen Alvedro ligger 8 kilometer söder om staden. Det finns flygningar till inrikes och internationella destinationer (särskilt med budgetflygbolag). Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: den ligger precis bredvid Autopista del Atlántico (AP-9) och nås från centrum via AC-211. 

Den större flygplatsen Santiago de Compostela flygplats ligger ungefär 5 mil från La Coruña.

Kollektivtrafik

Det finns ett bra kollektivtrafiksystem i La Coruña. Längs hela strandpromenaden finns det en spårvagn, från Riazorstadium till stadshuset på andra sidan staden. Det finns även många busslinjer som går ofta mellan 06.00 och 23.30 (söndagar och helgdagar från 07.30).

Om man vill besöka platser utanför La Coruña (och det uppmuntrar vi besökarna att göra), så är en hyrbil nödvändig.

Trafik och parkering

Eftersom La Coruña är ett ekonomiskt och administrativt centrum, så kan trafiken vara väldigt livlig i hjärtat av staden. Därför är det bättre att utforska sevärdheter till fots. Det finns ett flertal parkeringshus och -platser där man kan parkera hyrbilen.

Hotell

La Coruña har ett stort utbud av logi. Det finns lyxhotell, medelklasshotell, enkla gästhus och flera olika campingplatser i stadsområdet. Vi rekommenderar att man bokar logi i förväg under sommarmånaderna, särskilt om man har ett särskilt hotell i åtanke.

Externa källor

För mer information om La Coruña, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i La Coruna

EasyTerra Biluthyrning La Coruna jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än La Coruna, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.