Biluthyrning Saint Denis

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Saint Denis på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Saint Denis.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Saint Denis

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Réunion
  3. Biluthyrning Saint Denis
EasyTerra Biluthyrning Saint Denis är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Saint Denis

Biluthyrning Saint Denis
Biluthyrning Saint Denis

Inledning

Saint-Denis är huvudstad i det franska arrondissementet Réunion i Indiska oceanen. Staden och hela ön har en väldigt blandad befolkning. Folk har sina rötter i olika länder: Mozambique, Indien, Kina, Frankrike, Madagaskar och Komorerna. Réunions stora turistattraktioner är vulkanen Piton de la Fournaise och stranden Boucan-Canot.

Befolkning

Staden har nästan 150 000 invånare vilket gör den till den Frankrikes största transmaritima stad. 

Geografiskt läge

Saint-Denis ligger högst upp i norr på Réunion, nära platsen där floden med samma namn mynnar ut. Réunion ligger i den södra delen av Indiska oceanen, öster om Madagaskar och tjugo mil sydväst om Mauritius.

Ekonomi

Socker spelar traditionellt en viktig roll i Réunions ekonomi. Det är den huvudsakliga exportprodukten. Det finns också kaffeplantager och eteriska oljor utvinns för parfymtillverkning. Turismen är av allt större betydelse för ön. 

Flygplatser

Saint-Denis flygplats fullständiga namn är Réunion Island Airport Roland Garros och ligger öster om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Boulevarden som går längs havet (N2) går direkt till flygplatsen. Vägen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Utöver stadsbussarna går det reguljära busslinjer till de flesta orterna på ön. Bussarna går endast mellan sex på morgonen och sex på kvällen. 

Dessutom håller man på att bygga en 14 mil lång spårvagnslinje längs en stor del av Réunions kust. Om allt går enligt planerna kommer den första delsträckan av spårvägslinjen att öppnas 2013. 

Trafik och parkering

Saint-Denis är en livligt trafikerad stad och man gör bäst i att undvika att köra under morgon- och kvällsrusningen. I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan. Man kan också parkera sin hyrbil på en av bevakade parkeringsplatserna, till exempel vid Rue du Maréchal Leclerc, som löper parallellt med boulevarden längs havet. Huvudvägen på ön löper längs kusten. Delen väster om Saint-Denis, till La Posesson, är motorväg, den andra delen är landsväg. Inlandsvägarna är ofta smala och extremt slingrande. Man bör köra försiktigt här.  

Hotell

Saint-Denis har ett bra logiutbud, men de flesta turisthotellen hittar man på andra håll på ön, längs de populära stränderna. Man kan också hyra en stuga i det kuperade inlandet. I det här fallet behöver man en hyrbil. Vi rekommenderar att boka boende på Réunion i god tid.  

Externa källor

För mer information om Saint-Denis rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Saint Denis

EasyTerra Biluthyrning Saint Denis jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Réunion, men i en annan stad än Saint Denis, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Réunion-sidan, där du kan välja i vilken stad i Réunion du vill hyra en bil.