Biluthyrning Kristiansand

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kristiansand på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kristiansand

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Norge
  3. Kristiansand
EasyTerra Biluthyrning Kristiansand är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Kristiansand

Inledning

Kristiansand fick sitt namn efter kung Christian IV som grundade staden 1641. Stadens Dyrepark är ett av Norges trevligaste zoon och ett populärt dagsutflyktsmål eftersom det också är en nöjespark. Christian lät också bygga en fästning vilken ligger väl synligt belägen på Strandepromenaden.

Befolkning

Staden har omkring 85 000 invånare.

Geografiskt läge

Kristiansand ligger längst ner i södra Norge nära floden Otras mynning. Floden rinner ut i Skagerrak, sundet som skiljer landet från Danmark. Där finns djupa skogar i de bergiga omgivningarna. Det kan falla mycket snö under vintermånaderna, men på grund av läget vid kusten brukar den inte ligga särskilt länge. 

Ekonomi

Skeppsbygge och reparationer utgör en viktig del av den lokala ekonomin. Delar av oljeinstallationerna i den norska delen av Nordsjön underhålls och försörjs från Kristiansand. Staden är också ett utbildningscentrum. Det finns ett universitet, och dessutom ligger BI Norwegian Business School och Gimlekollens mediahögskola i Kristiansand. 

Flygplatser

Kristiansand flygplats, Kjevik flygplats, ligger 1 mil fågelvägen (1,5 mil landvägen) nordost om stadens centrum. Den är lätt att nå med hyrbil via motorväg E18 och Rv41. Vägen och avfarten till flygplatsen är tydligt skyltade. 

Kollektivtrafik

Kristiansand har en utmärkt allmän busstrafik. Huvudlinjerna går både under dagen och på kvällen; nattbussar under helgen (fredagar och lördagar). Det finns också färjeförbindelser från hamnen med Hirtshals och Hanstholm i Danmark.

Trafik och parkering

Vägavgift tas ut på alla huvudvägar till centrum. Att hitta en gratis parkeringsplats på gatan i Kristiansands centrum kan vara ett problem. Som tur är kan man parkera sin bil i flera olika parkeringshus i och runt om centrum. 

Hotell

Kristiansand har flera hotell, men precis som nästan överallt i Norge är rumspriserna ganska höga. Som ett alternativ kan man hyra en lägenhet. I närheten av staden hyr man också ut stugor och bondgårdar. Mycket trevligare än ett hotell men man behöver en hyrbil. 

Externa källor

För mer information om Kristiansand rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Kristiansand

EasyTerra Biluthyrning Kristiansand jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Kristiansand, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.