Biluthyrning Fort De France

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Fort De France på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Fort De France

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Martinique
 3. Biluthyrning Fort De France
EasyTerra Biluthyrning Fort De France är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Fort De France

Biluthyrning Fort De France
Biluthyrning Fort De France

Inledning

Fort-de-France är huvudstad i det franska utomeuropeiska territoriet Martinique. Det är en liten bit av Frankrike i Karibiska havet, där folk äter baguetter och croissanter medan de svänger i takt till den karibiska musikens medryckande melodier. Barer, restauranger och butiker har en otvetydig fransk prägel, men marknaderna domineras av tropikernas ljud, dofter och färger. Franskan är det officiella språket på Martinique, men på gatorna hör man kreol överallt.

Befolkning

På ön bor det omkring 400 000 personer. Nästan hälften av dem bor inuti och runtomkring huvudstaden Fort-de-France. Majoriteten av befolkningen härstammar från afrikanska slavar.

Geografiskt läge

Martinique är en av de Små Antillerna i det Karibiska havet. Norr om Martinique ligger Dominica (som inte bör förväxlas med Dominikanska Republiken, vilken ligger 70 mil nordväst om Martinique), söder om ön ligger Saint Lucia. Öns högsta punkt är den sovande vulkanen Mont Pelée (1397 meter) på den norra sidan. De vackraste stränderna ligger på den södra kusten, särskilt Grande Anse de Salines och Cap Chevalier är populära. Atlantkusten (den östra sidan) är klippig.

Ekonomi

Förr i tiden var exporten av socker viktig för Martinique. Sockerplantagen existerar fortfarande, men skörden används till att göra rom. Den största delen av den exporteras. Dessutom exporterar landet bananer och ananas, huvudsakligen till Frankrike. Landet är inte självförsörjande och är därför beroende av hjälp från Frankrike. Turismen blir allt viktigare.

Flygplatser

Martiniques flygplats ligger fem kilometer sydost om Fort-de-France, i förorten Le Lamentin. Martinique Aimé Césaire internationella flygplats (på franska: Aéroport international Martinique Aimé Césaire) är enkel att nå med hyrbil via huvudväg N6.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken på Martinique är inte särskilt bra. Det finns så kallade Taxi Collectifs, som är minibussar, vilka avgår från Pointe Sinon i Fort-de-France. Det finns ingen tidtabell och dessutom slutar bussarna att gå efter klockan 18.00 på veckodagarna. Efter klockan 13.00 på lördagar och på söndagar finns det ingen service alls.

Trafik och parkering

Martinique har en hög "biltäthet". Därför är det ganska livlig trafik på ön och speciellt i huvudstaden, Fort-de-France. Trots detta är en hyrbil det idealiska transportmedlet, eftersom du annars kan missa mycket av Martiniques charm. Vägarna är utmärkta. Man bör inte överskrida hastighetsgränsen, eftersom den respekteras strikt. Fort-de-Frances centrum har sex parkeringsgarage.

Hotell

Det är ingen brist på hotell och semesteranläggningar på Martinique, men nästan alla av dem är i medelklass eller högre klass. Martinique är inte inriktat på budgetresenärer. Eftersom Martinique är en populär turistdestination året runt rekommenderar vi att man bokar hotellrum i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Fort-de-France rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Citer
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • Jumbocar
 • Keddy By Europcar
 • Rent a car
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Fort De France

EasyTerra Biluthyrning Fort De France jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Martinique, men i en annan stad än Fort De France, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Martinique-sidan, där du kan välja i vilken stad i Martinique du vill hyra en bil.