Biluthyrning Vilnius

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Vilnius på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Vilnius

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Litauen
  3. Biluthyrning Vilnius
EasyTerra Biluthyrning Vilnius är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Vilnius

Biluthyrning Vilnius
Biluthyrning Vilnius

Inledning

Vilnius är den attraktiva huvudstaden i Litauen. Vilnius huvudattraktion är den stora historiska stadskärnan med många kyrkor och pittoreska gränder. Hela centrum är upptaget på UNESCO:s lista över världsarv.  

Befolkning

Staden har nästan 600 000 invånare.

Geografiskt läge

Vilnius ligger i sydvästra Litauen, där floderna Vilnia och Neris rinner samman. 

Staden ligger mer än trettio mil från Östersjön. 

Ekonomi

Vilnius är Litauens ekonomiska centrum, där handeln med produkter som tillverkas i landet spelar en viktig roll (till exempel textilier, trä och livsmedel). Vilnius är också ett viktigt centrum för finans- och handelstjänster. Detta ser man tydligt på stadens nya affärscentrum på Neris norra flodstrand. Vilnius har också ett av de äldsta universiteten i den här delen av Europa. 

Flygplatser

Vilnius flygplats ligger sex kilometer söder om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Från staden följer man Svitrigailos gatve, som korsar järnvägen och leder direkt till flygplatsen via de södra stadsdelarna. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Vilnius har ett bra kollektivtrafiksystem som består av bussar och trådbussar. Det finns också privata minibussar som mestadels inte följer en specifik körväg utan kör dit passagerarna vill åka. 

Trafik och parkering

Det är inte svårt att hitta vägen i en hyrbil i Vilnius, men det är bäst att undvika att köra under morgon- och kvällsrusningen. Trafiken i staden är extremt livlig då och det är många trafikstockningar. Man bör också tänka på att gatorna i den gamla stadskärnan är extremt smala och ofta enkelriktade. Man måste betala för att parkera på gatan i centrum. Bara på söndagar är det gratis att parkera. Skyltningen är inte särskilt bra heller. Ordet 'Centras' på vägen syftar inte på den historiska stadskärnan utan på det nya affärscentret. 

Hotell

Vilnius har ett bra logiutbud. I den gamla stadskärnan hittar man attraktiva, men ofta dyra hotell i historiska byggnader. Norr om floden Neris finns affärshotellen koncentrerade och billiga motell kan man hitta huvudsakligen i de södra stadsdelarna. Vilnius lockar många affärsresenärer och turister. Det är därför att rekommendera att boka hotell i god tid.  

Externa källor

För mer information om Vilnius rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Vilnius

EasyTerra Biluthyrning Vilnius jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Litauen, men i en annan stad än Vilnius, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Litauen-sidan, där du kan välja i vilken stad i Litauen du vill hyra en bil.