Biluthyrning Dubrovnik

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Dubrovnik på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Dubrovnik.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Dubrovnik

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Kroatien
  3. Biluthyrning Dubrovnik
EasyTerra Biluthyrning Dubrovnik är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Dubrovnik

Biluthyrning Dubrovnik
Biluthyrning Dubrovnik

Inledning

Dubrovnik är en trevlig stad i Kroatien och en av de populäraste turistorterna vid Adriatiska havet. Under 1800-talet tillbringade medlemmarna i de europeiska kungahusen och andra rika familjer sina semestrar här. Denna vackra gamla stad förklarades 1979 en del av världsarvet av UNESCO.

Befolkning

På grund av Jugoslaviens sönderfall och de efterföljande krigen minskade Dubrovniks befolkning under 90-talet. Nu ökar befolkningen igen. Staden har 50 000 invånare.

Geografiskt läge

Dubrovnik är belägen i södra delen av Kroatien, bredvid det Adriatiska havet. Split ligger 16,5 mil nordväst om Dubrovnik. Staden har ett typiskt Medelhavsklimat, med milda och ibland regniga vintrar och varma, torra somrar. Temperaturen är behagligast under våren och hösten. Vindarna är ofta starka.

Ekonomi

Det finns en del industri i området runtomkring Dubrovnik. Stål, cement och textil är viktiga produkter. Det finns också en kemisk industri. Dubrovnik är fortfarande en viktig fiskehamn.

Turismen är ganska viktig för staden. Dubrovnik besöks varje år av över en miljon invånare.

Dessutom har staden ett utbildningscentrum, med ett universitet och högre utbildning för sjöfart och turism.

Flygplatser

Stadens flygplats, Dubrovnik flygplats är också känd som Čilipi flygplats. Den ligger 2 mil söder om Dubrovnik.

Kollektivtrafik

Dubrovnik har ett bra nätverk av stadsbussar. Bussbolaget Libertas har exceptionellt moderna bussar som tar en till alla platser i staden. Bussar till andra städer i Kroatien avgår från den centrala busstationen. Man kan köpa en biljett till stadsbussarna som är giltig i en timme överallt i staden. Att köpa biljett på bussen är något dyrare. Biljetter som gäller en hel dag finns också att köpa.

Trafik och parkering

Den gamla delen av stadskärnan är helt fri från trafik (med undantag för stadsbussarna) och därför är det omôjligt att köra omkring. Det är emellertid inte heller nödvändigt att köra bil eftersom det är enkelt att utforska Dubrovniks centrum till fots, även om det är ganska brant här och var. Att hitta parkeringsplats utanför stadens centrum är svårt, särskilt under sommarmånaderna när de flesta parkeringsplatser ständigt är upptagna. Hur som helst är en hyrbil ett utmärkt transportmedel om man vill utforska området runt Dubrovnik.

Hotell

Dubrovnik har ett stort utbud av hotell i alla prisklasser. Den högsta kategorin är särskilt väl representerad: 9 av Kroatiens 15 lyxigaste hotell ligger i Dubrovnik! Hotellen är något dyrare än i resten av Kroatien.

Externa källor

För mer information om Dubrovnik rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Dubrovnik

EasyTerra Biluthyrning Dubrovnik jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Kroatien, men i en annan stad än Dubrovnik, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Kroatien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Kroatien du vill hyra en bil.