Biluthyrning Alghero

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Alghero på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Alghero

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Italien
 3. Biluthyrning Sardinien
 4. Biluthyrning Alghero
EasyTerra Biluthyrning Alghero är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Alghero

Biluthyrning Alghero
Biluthyrning Alghero

Inledning

Den pittoreska staden Alghero på Sardinien har varit ett turistmål under en lång tid. Förut var det huvudsakligen rika människor som tillbringade semestern här, men nuförtiden lockar Alghero en blandad publik. Här kan man upptäcka det gemytliga livet i den gamla befästa hamnstaden med kurviga gator och gränder, mysiga barer och utmärkta restauranger där skaldjursrätter dominerar menyn. Här och var kan man höra katalanska talas, eftersom spanjorerna styrde över Alghero under en tid. Influenserna hittas inte bara i språket, utan även i arkitekturen och det lokala köket. I närheten av Alghero finns det vackra sandstränder. De är väldigt fullpackade nära staden, men ju längre norrut man kör med sin hyrbil, desto lugnare blir stränderna.  

Befolkning

Staden har 45 000 invånare.

Geografiskt läge

Alghero är beläget i nordväst på den italienska ön Sardinien. Två mil nordost om Alghero ligger den större staden Sassari.

Ekonomi

Tidigare var fiske stadens viktigaste inkomstkälla, men idag har turismen överträffat denna sektor med råge. Söder om fiskehamnen har en stor småbåtshamn byggts, där hundratals yachter ligger förtöjda under sommarmånaderna. Algheros inland har några vingårdar. 

Flygplatser

Alghero flygplats är belägen 1,2 mil norr om Alghero och är enkel att nå med hyrbil via SP44. Från Sassari är det en bilresa på 2,5 mil till flygplatsen: man tar SS291 till korsningen ‘Strada dei Due Mari’. Där tar man vänster i riktning mot Alghero. Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven på alla vägar.

Kollektivtrafik

I Algheros stadskärna finns det fyra busslinjer. Det finns även en särskild röd buss (Trottolo) mellan hamnen och Capo Caccia; man kan gå av var som helst på vägen. Dessutom finns det ett flertal förbindelser till andra platser på Sardinien.

Trafik och parkering

En del av Algheros centrum är ett område för fotgängare. Även utanför denna zon är gatorna smala. Dessutom finns det många gator med enkelriktad trafik, vilket gör att det är svårt att hitta rätt väg med bil.

För att utforska resten av Sardinien, så är en hyrbil det idealiska transportmedlet. Sardinien är den enda italienska region som inte har motorvägar. Emellertid är vägarna utmärkta. De ansluter alla större städer. Mindre vägar är ofta smala och kurviga. Här bör man köra försiktigt och lugnt. Om man kör med hyrbilen i de inre delarna av ön så bör man vara uppmärksam på att dessa vägar kan vara oasfalterade. Därför bör man vara beredd på lös vägbeläggning.

Hotell

Alghero har ett stort utbud av hotell och andra sorters logi. De flesta hotell ligger precis utanför stadens historiska centrum eller vid stranden på stadens norra sida. För övrigt är många hotell stängda på vintern. Alghero är et populärt semestermål; därför rekommenderar vi att man bokar logi i förväg.

Externa källor

För mer information om Alghero, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Ecovia Rent
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • Leasys
 • LocautoRent
 • Maggiore
 • National Car Rental
 • Noleggiare
 • Optimo Rent
 • Sicily by Car
 • SIXT Rent a Car
 • Smile Rent
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Alghero

EasyTerra Biluthyrning Alghero jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Alghero, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.