Biluthyrning Alghero

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Alghero på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Alghero

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sardinien
  4. Alghero

EasyTerra Biluthyrning Alghero är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Alghero

Biluthyrning Alghero
Biluthyrning Alghero

Inledning

Den pittoreska staden Alghero på Sardinien har varit ett turistmål under en lång tid. Förut var det huvudsakligen rika människor som tillbringade semestern här, men nuförtiden lockar Alghero en blandad publik. Här kan man upptäcka det gemytliga livet i den gamla befästa hamnstaden med kurviga gator och gränder, mysiga barer och utmärkta restauranger där skaldjursrätter dominerar menyn. Här och var kan man höra katalanska talas, eftersom spanjorerna styrde över Alghero under en tid. Influenserna hittas inte bara i språket, utan även i arkitekturen och det lokala köket. I närheten av Alghero finns det vackra sandstränder. De är väldigt fullpackade nära staden, men ju längre norrut man kör med sin hyrbil, desto lugnare blir stränderna.  

Befolkning

Staden har 45 000 invånare.

Geografiskt läge

Alghero är beläget i nordväst på den italienska ön Sardinien. Två mil nordost om Alghero ligger den större staden Sassari.

Ekonomi

Tidigare var fiske stadens viktigaste inkomstkälla, men idag har turismen överträffat denna sektor med råge. Söder om fiskehamnen har en stor småbåtshamn byggts, där hundratals yachter ligger förtöjda under sommarmånaderna. Algheros inland har några vingårdar. 

Flygplatser

Alghero flygplats är belägen 1,2 mil norr om Alghero och är enkel att nå med hyrbil via SP44. Från Sassari är det en bilresa på 2,5 mil till flygplatsen: man tar SS291 till korsningen ‘Strada dei Due Mari’. Där tar man vänster i riktning mot Alghero. Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven på alla vägar.

Kollektivtrafik

I Algheros stadskärna finns det fyra busslinjer. Det finns även en särskild röd buss (Trottolo) mellan hamnen och Capo Caccia; man kan gå av var som helst på vägen. Dessutom finns det ett flertal förbindelser till andra platser på Sardinien.

Trafik och parkering

En del av Algheros centrum är ett område för fotgängare. Även utanför denna zon är gatorna smala. Dessutom finns det många gator med enkelriktad trafik, vilket gör att det är svårt att hitta rätt väg med bil.

För att utforska resten av Sardinien, så är en hyrbil det idealiska transportmedlet. Sardinien är den enda italienska region som inte har motorvägar. Emellertid är vägarna utmärkta. De ansluter alla större städer. Mindre vägar är ofta smala och kurviga. Här bör man köra försiktigt och lugnt. Om man kör med hyrbilen i de inre delarna av ön så bör man vara uppmärksam på att dessa vägar kan vara oasfalterade. Därför bör man vara beredd på lös vägbeläggning.

Hotell

Alghero har ett stort utbud av hotell och andra sorters logi. De flesta hotell ligger precis utanför stadens historiska centrum eller vid stranden på stadens norra sida. För övrigt är många hotell stängda på vintern. Alghero är et populärt semestermål; därför rekommenderar vi att man bokar logi i förväg.

Externa källor

För mer information om Alghero, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Alghero

EasyTerra Biluthyrning Alghero jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Alghero, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.