Biluthyrning Curitiba

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Curitiba på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Curitiba

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Brasilien
  3. Biluthyrning Curitiba
EasyTerra Biluthyrning Curitiba är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Curitiba

Biluthyrning Curitiba
Biluthyrning Curitiba

Inledning

Curitiba är huvudstaden i den brasilianska delstaten Paraná i den södra delen av landet. Den har ett vackert renoverat gammalt centrum (cidade velha), där det varje söndag hålls en stor konst- och konsthantverksmarknad som lockar tusentals besökare.

Befolkning

Staden har 1,8 miljoner invånare och är en verklig smäldegel av olika kulturer. Förutom de som härstammar från portugisiska kolonisatörer och afrikanska slavar, så bor det i staden människor som härstammar från andra invandrare, från till exempel Polen, Tyskland, Italien och Ukraina.

Geografiskt läge

Curitiba är belägen i södra Brasilien på en höjd av 934 meter. Öster om staden ligger bergskedjan Serro do Mar. På grund av dessa berg så regnar det mycket i Curitiba, omkring 1 500 millimeter om året. På vintern kan det vara ganska kallt; det är landets kallaste stad främt på grund av dess höga läge.

Ekonomi

Curitiba är ett centrum för industri och handel. Biltillverkning spelar en stor roll i den lokala ekonomin, liksom (finansiell) service. Omkring två miljoner människor besöker staden varje år och på grund av det så lever många invånare av turismen.

Flygplatser

Curitiba flygplats, Aeroporto Afonso Pena, är belägen 1,7 mil sydöster om stadens centrum i Sao José dos Pinhais. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil från Curitibas centrum. Först kör man till Jardim Botanico och sedan via Rod, Curitiba Paranaguá och Roan. Contorno Leste (som utgör en del av ringvägen runt staden) går till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Curitiba har ett mycket effektivt kollektivtrafikssystem, med snabba bussar som kör i speciella bussfiler. De långa ledbussarna stannar vid upphöjda plattformer, vilket gör på- och avstigning enkelt även för handikappade människor. Det finns även en speciell turistbuss som stannar vid över tjugo platser av intresse.  

Trafik och parkering

Även om Curitibas gatunät är välorganiserat, så är det inte enkelt att ta sig runt. Detta är på grund av de många enkelriktade gatorna och de filer som är reserverade för bussar i centrum. Det är inte svårt att hitta en parkeringsplats i stadens centrum, men det finns ett flertal parkeringsgarage (platserna är skyltade) där man kan parkera sin bil.

Hotell

Staden har ett brett urval av logi. Särskilt budgetkategorierna är väl representerade, men man kan även hitta rum i medelklass eller lyxhotell, eller i lägenhetsbyggnader.

Externa källor

För mer information angående Curitiba, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Curitiba

EasyTerra Biluthyrning Curitiba jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Brasilien, men i en annan stad än Curitiba, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Brasilien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Brasilien du vill hyra en bil.