Biluthyrning Bodø

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bodø på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bodø

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Norge
  3. Bodø

EasyTerra Biluthyrning Bodø är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bodø

Biluthyrning Bodø
Biluthyrning Bodø

Inledning

Bodö är huvudstaden i den norska kommunen Nordland. En av stadens främsta attraktioner är det Norska Flygmuseet. Bodö är också belägen i en magnifik omgivning av fjordar och berg.

Befolkning

Staden har över 46 000 invånare.

Geografiskt läge

Bodö är belägen i norra Norge, precis ovanför polcirkeln. Staden ligger vid Saltfjord som har en smal förbindelse till Skjerstadfjord, tre mil öster om Bodö. Denna kanal kallas för Saltstraumen och har den starkaste tidvattenströmmen i världen. Var sjätte timme passerar upp till 400 m³ sötvatten genom det tre kilometer långa och 150 meter vida sundet.

Ekonomi

Bodö är ett viktigt transportnav, där sjörutter, luftrutter och järnvägar möts. Den är även en viktig bas för det norska försvaret. Även sjukvård, högre utbildning och tjänster ger många arbetstillfällen.

Flygplatser

Bodö flygplats är belägen endast två kilometer söder om stadens centrum, precis vid Saltfjord. Det finns bara flygningar till och från inrikesdestinationer. Väg nummer 80 (vägen längs Saltfjord) slutar vid flygplatsen, som därför är enkel att nå med hyrbil.

Kollektivtrafik

Bodö är en liten stad som enkelt kan utforskas till fots. Det finns emellertid en stadsbusservice. Man bör dock tänka på att tidtabellen är begränsad under nätter och helger. Det finns även bra buss- och båtförbindelser till platser i närheten, som till exempel, Kjerringøy, Saltstraumen och Værran (öarna utanför kusten).

Trafik och parkering

I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan under veckodagar. Det är bättre att parkera hyrbilen i ett av parkeringsgaragen. 

Hotell

Det finns ingen brist på logi i Bodö. Logiet sträcker sig från enkla pensionat till lyxhotell. Vi rekommenderar att man bokar hotell i god tid före resan om man vill bo i Bodö under högsäsongen (sommarmånaderna).

Externa källor

För mer information om Bodö rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Bodø

EasyTerra Biluthyrning Bodø jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Bodø, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.