Biluthyrning Podgorica

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Podgorica på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Podgorica

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Montenegro
  3. Podgorica
EasyTerra Biluthyrning Podgorica är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Podgorica

Biluthyrning Podgorica
Biluthyrning Podgorica

Inledning

Podgorica är huvudstad i Montenegro. Namnet betyder 'under den lilla kullen', en anspelning på de många kullarna norr om staden. När Montenegro fortfarande var en del av Jugoslavien hette staden Titograd, efter den forna jugoslaviska diktatorn Tito. 

Befolkning

Staden har över 150 000 invånare, mer än en fjärdedel av Montenegros hela befolkning. 

Geografiskt läge

Podgorica är centralt beläget i Montenegro, där floderna Ribnica och Morača rinner samman. Den montenegrinska staden är också omgiven av mycket vatten: floderna Zeta, Cijevna, Sitnica och Mareza samt Skadarsjön. Staden ligger vid foten av kullen Gorica (efter vilken staden har sitt namn). Andra höjder i närheten, huvudsakligen norr om staden, är Malo brdo, Velje brdo, Ljubović och Čardak.

Ekonomi

Under det jugoslaviska herraväldet flyttade man många huvudsakligen tyngre industrier till staden. Efter att Federationen Jugoslavien rasat samman blev det svårt för många av de här fabrikerna och en del fick läggas ner. Två av de största fabrikerna som finns kvar är alumniniumsmältverket KAP och AD Plantaže, ett företag som producerar vin och konjak. Andra ekonomisektorer på uppåtgående är finansiella tjänster, telekommunikation och byggande. 

Flygplatser

Podgoricas flygplats ligger en mil söder om stadens centrum. Podgorica flygplats är lätt att nå med hyrbil. Från stadens centrum följer man E-65 söderut. Avfarten mot flygplatsen är precis efter aluminiumsmältverket. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Podgorica består av busslinjer som körs av ett flertal privata företag. Lokalbefolkningen föredrar att använda taxi vans som är snabbare och inte mycket dyrare. 

Trafik och parkering

Det är inte svårt att hitta i Podgorica med hyrbil. Staden har en regelbunden gatuplanering och vägarna är i hyfsat gott skick. Vägskyltningen skulle dock kunna vara bättre. I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan. Podgoricas parkeringsvakter bogserar bort bilar med en gång när de har överskridit tidsgränsen för parkering eller är felparkerade!

Hotell

Det finns ett ganska bra logiutbud i och runt om Podgorica. Längs de viktigaste vägarna i utkanten av staden hittar man många billiga hotell. Lyxigare boende hittar man i stadens centrum. I allmänhet behöver man inte boka hotellrum i Podgorica långt i förväg. 

Externa källor

För mer information om Podgorica rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Podgorica

EasyTerra Biluthyrning Podgorica jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Montenegro, men i en annan stad än Podgorica, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Montenegro-sidan, där du kan välja i vilken stad i Montenegro du vill hyra en bil.