Biluthyrning Fez

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Fez på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Fez

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Marocko
 3. Biluthyrning Fez
EasyTerra Biluthyrning Fez är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Fez

Biluthyrning Fez
Biluthyrning Fez

Inledning

Fez är en före detta huvudstad och en av de fyra 'kejsarstäderna' i Marocko (de andra är Marrakech, Rabat och Meknès, som ligger precis väster om Fez). Staden består av tre delar: den stora och gamla medina (Fez el Bali), den något nyare Fez Jdid och den nya delen av staden som kallas Ville Nouvelle och byggdes av fransmännen. Fez el Bali finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Befolkning

Staden har över en miljon invånare vilket gör den till Marockos tredje största stad.

Geografiskt läge

Fez är belägen i norra Marocko, på Mellanatlas norra sida.

Ekonomi

Fez är sedan lång tillbaka känd för att vara en typisk handelsstad. Detta märker man bäst om man besöker den ständigt livliga stadsdelen medina där alla sorts varor köps och säljs. Produkterna transporteras med åsnor, eftersom det inte finns något annat sätt att förflytta saker på de smala, slingrande gatorna. Fez är även centrum för läderhantverk (garverierna i medina är en turistattraktion). Allt fler turister upptäcker Fez; stadens medina är större och mer imponerande än den i Marrakech.

Flygplatser

Fez-Saïss flygplats är belägen 1,5 mil söder om staden. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: från Ville Nouvelle följer man N8 (Aveny My Abdallah). Vägen till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Det finns ingen motoriserad trafik i den gamla medina. De smala gatorna tillåter endast fotgängare och åsnor. Stadsbussar fungerar i den nya delen av staden och går även upp till Fez al Balis stadsmur.

Trafik och parkering

Med undantag för den gamla medina går det mycket bra att besöka Fez och dess omgivningar med hyrbil. På några av gatorna i Ville Nouvelle måste man betala för att parkera. Det finns även många parkeringsplatser (särskilt i närheten av stadsmuren Fez el Bali) där man kan parkera sin hyrbil för några få dirhams.

Hotell

Fez har ett stort utbud av logi. I den gamla delen av staden finns det många traditionella hus som har förvandlats till hotell. De så kallade 'riads' är mycket attraktiva. I Ville Nouvelle kan man hitta både billiga gästhus och moderna hotell som håller internationell standard. Under sommarmånaderna rekommenderar vi att man bokar sitt hotellrum i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Fez rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • addCarRental
 • AIR CAR
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Location Auto
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Fez

EasyTerra Biluthyrning Fez jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Marocko, men i en annan stad än Fez, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Marocko-sidan, där du kan välja i vilken stad i Marocko du vill hyra en bil.