Biluthyrning Agadir

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Agadir på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Agadir

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Marocko
 3. Biluthyrning Agadir
EasyTerra Biluthyrning Agadir är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Agadir

Biluthyrning Agadir
Biluthyrning Agadir

Inledning

Redan på 1500-talet var Agadir en handelshamn. Det finns ingenting kvar av det gamla Agadir efter som staden förstördes av en jordbävning 1960. Efteråt återuppbyggdes och utvecklades staden till Marockos främsta badort där många européer tillbringar vintern.

Befolkning

Själva staden har omkring 200 000 invånare. Om man räknar med städerna Inezgane och Aït Melloul så är invandrarantalet omkring tre gånger så stort.

Geografiskt läge

Agadir är belägen i södra Marocko, vid Atlanten. Norr om staden ligger Höga Atlas sluttningar. I söder finner man Antiatlas. Bakom bergskedjan ligger Saharaöknen.

Ekonomi

Även om fiske fortfarande är viktigt så blomstrar den lokala ekonomin huvudsakligen tack vare turismen. Av de åtta miljoner besökare som kommer till Marocko varje år spenderar en stor del åtminstone ett fåtal dagar i Agadir.

Stadens omgivningar är mycket bördiga. Det odlas huvudsakligen citrusfrukt.

Flygplatser

Flygplatsen Al Massira är belägen 2,2 mil sydöster om stadens centrum. Den är enkel att nå med hyrbil. Flygplatsen ligger precis vid vägen till Marrakech.

Kollektivtrafik

Ett offentligt bussystem existerar i Agadir men bussarna går sällan och är ofta fullpackade. De så kallade 'petit taxis' är det självklara sättet att ta sig fram på med kollektivtrafik. Emellertid så är Agadirs turistcentrum inte särskilt stort. Det är enkelt att utforska det till fots.

Trafik och parkering

Som överallt i Marocko kan trafiken i Agadir vara kaotisk och livlig. Man bör aldrig lämna sin bil var som helst på gatan, utan parkera på en av de offentliga övervakade parkeringsplatserna. För några få dirham är ens bil säker här. Det finns en stor bilparkering vid den berömda marknaden Souk.

Man bör vara uppmärksam på stora lastbilar runtomkring Agadir. Man kan även stöta på åsnor och annan bosakap, dragkärror och människor mitt på vägen!

Hotell

Eftersom staden är Marockos främsta badort så finns det ingen brist på logi i Agadir. Utbudet sträcker sig från enkla pensionat till stora turisthotell och semesteranläggningar. Det är tillrådigt att boka hotellrum i god tid innan resan. Agadir lockar turister under hela året.

Externa källor

För mer information om Agadir rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • AIR CAR
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Hertz
 • Location Auto
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Agadir

EasyTerra Biluthyrning Agadir jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Marocko, men i en annan stad än Agadir, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Marocko-sidan, där du kan välja i vilken stad i Marocko du vill hyra en bil.