Biluthyrning Akureyri

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Akureyri på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Akureyri.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Akureyri

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Island
  3. Akureyri
EasyTerra Biluthyrning Akureyri är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Akureyri

Inledning

Akureyri kallas även för huvudstaden på norra Island. Det är ett viktigt ekonomiskt, socialt och kulturellt centrum. För en stad i denna storlek så är det anmärkningsvärt att den har ett eget universitet, liksom en symfoniorkester. För golfälskare har staden något speciellt: den nordligaste golfbanan i världen. 

Befolkning

Staden har över 17 000 invånare.

Geografiskt läge

Akyreyri är belägen på norra Island i änden av den sex mil långa Eyjafjordur, stadens längsta fjord. Staden är omgiven av berg, det högsta är Súlur (1 213 meter) och Hlíðarfjall (1 116 meter). Trots sin nordliga position så har Akyreyri en isfri hamn.

Ekonomi

Traditionellt spelar fiske en viktig roll i den lokala ekonomin. Två av de fem största fiskeförädlingsföretagen på Island har sina huvudsäten i Aykeyri. Staden hyser även landets största bryggeri, liksom det största mejeriet. Högre utbildning och sjukvård skapar också många arbetstillfällen. 

Flygplatser

Stadens flygplats, Akureyri flygplats, är belägen tre kilometer söder om stadens centrum. Den används huvudsakligen till inrikesflygningar, men under sommarmånaderna finns det även flygningar till den danska huvudstaden Köpenhamn. Landningsbanan sträcker sig effektfullt ut i Eyjafjordur.

Flygplatsen är enkel att nå från stadens centrum med hyrbil: man följer väg 821.  Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Även om islänningar är tokiga i sina bilar så har Akureyri ett bra bussystem. Sedan skatterna höjdes 2008 så har många invånare upptäckt fördelarna med busstransport. 

Trafik och parkering

Att parkera i Akureyris centrum är gratis, både på gatan och på stadens parkeringsplatser, som främst är belägna vid Skipagata, nära gågatan Hafnarstræti. Man bör försäkra sig om att placera en parkeringsskiva bakom vindrutan under veckodagar. Parkeringsskivor finns tillgängliga i de flesta affärer.

Hotell

Akureyri har ett bra utbud av logi, vilket sträcker sig från pensionat och hotell till lägenheter. På lite längre avstånd från centrum kan man hitta billiga pensionat som vanligtvis används av universitetsstuderande.

Externa källor

För mer information om Akureyri rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Akureyri

EasyTerra Biluthyrning Akureyri jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Island, men i en annan stad än Akureyri, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Island-sidan, där du kan välja i vilken stad i Island du vill hyra en bil.