• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Akureyri

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Akureyri på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Akureyri

EasyTerra Biluthyrning Akureyri är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Akureyri

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Akureyri.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Akureyri

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Akureyri med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Hertz

  8.6 (7079)
  Från SEK 919 / dag
 • Budget

  8.3 (9881)
  Från SEK 535 / dag
 • Thrifty

  7.5 (5678)
  Från SEK 1 607 / dag
 • Avis

  7.2 (6173)
  Från SEK 621 / dag
 • Dollar Rent a Car

  8.2 (4511)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  8.4 (8395)
  Från SEK 820 / dag
 • National Car Rental

  8.3 (414)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Sixt

  7.8 (3504)
  Ingen tillgänglig prisinformation

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Akureyri?

Biluthyrningsföretag i och omkring Akureyri

Om du letar efter en hyrbil i Island, men i en annan stad än Akureyri, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Island-sidan, där du kan välja i vilken stad i Island du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Akureyri

EasyTerra Biluthyrning Akureyri jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platsinformation för Akureyri

Inledning

Akureyri kallas även för huvudstaden på norra Island. Det är ett viktigt ekonomiskt, socialt och kulturellt centrum. För en stad i denna storlek så är det anmärkningsvärt att den har ett eget universitet, liksom en symfoniorkester. För golfälskare har staden något speciellt: den nordligaste golfbanan i världen. 

Befolkning

Staden har över 17 000 invånare.

Geografiskt läge

Akyreyri är belägen på norra Island i änden av den sex mil långa Eyjafjordur, stadens längsta fjord. Staden är omgiven av berg, det högsta är Súlur (1 213 meter) och Hlíðarfjall (1 116 meter). Trots sin nordliga position så har Akyreyri en isfri hamn.

Ekonomi

Traditionellt spelar fiske en viktig roll i den lokala ekonomin. Två av de fem största fiskeförädlingsföretagen på Island har sina huvudsäten i Aykeyri. Staden hyser även landets största bryggeri, liksom det största mejeriet. Högre utbildning och sjukvård skapar också många arbetstillfällen. 

Flygplatser

Stadens flygplats, Akureyri flygplats, är belägen tre kilometer söder om stadens centrum. Den används huvudsakligen till inrikesflygningar, men under sommarmånaderna finns det även flygningar till den danska huvudstaden Köpenhamn. Landningsbanan sträcker sig effektfullt ut i Eyjafjordur.

Flygplatsen är enkel att nå från stadens centrum med hyrbil: man följer väg 821.  Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Även om islänningar är tokiga i sina bilar så har Akureyri ett bra bussystem. Sedan skatterna höjdes 2008 så har många invånare upptäckt fördelarna med busstransport. 

Trafik och parkering

Att parkera i Akureyris centrum är gratis, både på gatan och på stadens parkeringsplatser, som främst är belägna vid Skipagata, nära gågatan Hafnarstræti. Man bör försäkra sig om att placera en parkeringsskiva bakom vindrutan under veckodagar. Parkeringsskivor finns tillgängliga i de flesta affärer.

Hotell

Akureyri har ett bra utbud av logi, vilket sträcker sig från pensionat och hotell till lägenheter. På lite längre avstånd från centrum kan man hitta billiga pensionat som vanligtvis används av universitetsstuderande.

Externa källor

För mer information om Akureyri rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Icelandic króna
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Icelandic
 • Populär bilkategori
  Mini

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Hertz
 • Budget
 • Thrifty
 • Avis
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • National Car Rental
 • Sixt
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Island
 3. Biluthyrning Akureyri