Biluthyrning Terceira

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Terceira på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Terceira.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Terceira

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Azoren
  4. Biluthyrning Terceira
EasyTerra Biluthyrning Terceira är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Terceira

Biluthyrning Terceira
Biluthyrning Terceira

Inledning

Terceira är en av de större öarna i Azorerna och kallas också för 'den lila ön'. Den före detta huvudorten i ögruppen, Angra do Heroísmo, ligger på sydkusten. Den gamla staden är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Tjurfäktningar hålls under sommarmånaderna. 

Befolkning

Omkring 60 000 personer bor det på hela ön. En tredjedel bor i den historiska staden Angra do Heroísmo, som vanligtvis helt enkelt kallas för Angra.

Geografiskt läge

Som andra öar i Azorerna har Terceira vulkaniskt ursprung. Ögruppen ligger i Atlanten, omkring 150 mil väster om det portugisiska fastlandet och över 330 mil från Nordamerikas kust. På grund av de alltjämt rådande västvindarna är den västra delen av ön mycket grönare än den östra delen. Angra do Heroísmo ligger på sydkusten. Den andra större platsen, Praia de Vitoria, ligger på nordkusten. 

Ekonomi

Angras hamn var tidigare väldigt viktig för hela Azorerna, men denna roll har till stor del tagits över av hamnen i den nuvarande huvudorten, Ponta Delgada på ön São Miguel. Jordbruket består främst av boskapsuppfödning för mejeriproduktion. Där finns också en del vinodling. På Terceira framställer man nästan uteslutande vitt vin. Där finns också militärbaser, tillhörande både det portugisiska och amerikanska flygvapnet. Turismen är en viktig inkomstkälla. Besökare lockas huvudsakligen av den vackra gamla staden Angra. 

Flygplats

Terceira flygplats ligger i nordöstra delen av ön, precis norr om Praia de Vitoria. Det finns flyg till och från andra öar i Azorerna och under sommarmånaderna finns det också direktanslutningar till resmål i Europa och Nordamerika. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil; från Angra do Heroísmo tar man Via Rapida till Praia de Vitoria. Vägen och avfarten till flygplatsen är tydligt skyltade. 

Kollektivtrafik

Den enda typen av allmänna transportmedel på Terceira är taxi. Det finns också färjeförbindelser med de andra öarna i Azorerna.

Trafik och parkering

Att hitta en gratis parkeringsplats i Angra do Heroísmo är svårt, om inte omöjligt. Därför bör man se till att man kan parkera sin hyrbil på sitt hotell. En hyrbil är dock ett idealiskt transportmedel för att utforska resten av Terceiro. Huvudvägen Via Rapida förbinder Praia de Vitoria med Angra de Heroísmo. När man lämnar huvudvägen kan man träffa på boskap eller människor på vägen. Därför bör man köra försiktigt. 

Hotell

Angra do Heroísmo är turistattraktionen nummer ett på Terceiro och har ett stort logiutbud: bed & breakfasts, pensionat och mellanklasshotell. Det finns också några lyxboenden. Vi rekommenderar att man bokar sitt hotellrum i god tid i förväg om man vill besöka staden under sommarmånaderna. 

Externa källor

För mer information om Terceira rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Terceira

EasyTerra Biluthyrning Terceira jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Terceira, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.