Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Londen Car rental London Mietwagen London Autohuur Londen Biluthyrning London Location de voitures Londres Alquiler de coches Londres Autonoleggio Londra Billeje London Bilutleie London Autovuokraamo Lontoo Aluguer de carros Londres Wypożyczalnia samochodów Londyn Autovermietung London Mietauto London
Biluthyrning London

Biluthyrning London

Hem > Biluthyrning Storbritannien

EasyTerra biluthyrning London är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Information om London

Hyrbil London
Hyrbil London

Inledning

Den brittiska huvudstaden kallas även ‘Europas mest svängiga stad’. London är (tillsammans med New York, Paris och Tokyo) en av världens främsta huvudstäder. Staden är full av historia. Här finns flera stora museer (de flesta med gratis inträde), en av världens bästa klubbscener och ett otroligt utbud av restauranger. Dessutom är staden ett shoppingparadis med stora varuhus, designerbutiker och små affärer. 

Befolkning

London har 7,5 miljoner invånare. Hela Londons storstadsområde har emellertid 12 miljoner invånare, vilket gör staden till den största i EU.

Geografiskt läge

London grundades av romarna år 43 f.Kr. Staden är belägen i sydöstra England vid floden Thames, som flyter genom London från väster till öster. Det är en mycket stor stad. Om man räknar med Storlondon sträcker sig London över mer än 1500 kvadratkilometer.

Ekonomi

London är en av världens viktigaste handelscentrum och det viktigaste finanscentrat i Europa. Många stora banker och korporationer har sina (europeiska) huvudkontor i den brittiska huvudstaden. Staden är också ett viktigt centrum för media. Den största arbetsgivaren är BBC, men även andra radio- och tevestationer har sina säten i London, liksom stora tidningar och bokförlag.

Dessutom är turismen viktig för Londons ekonomi. Staden har 16 miljoner besökare om året.

Sedan lång tid tillbaka är Londons hamn inte längre den största hamnen i Storbritannien. Hur som helst är omlastningsvolymen fortfarande betydelsefull, omkring 50 miljoner ton om året.

Flygplatser

Staden har så många som fem flygplatser. Heathrow flygplats (2,4 mil väster om stadens centrum) är den största flygplatsen, därefter kommer London Gatwick, 4,5 mil söder om staden, vid motorvägen M23, och Stansted flygplats, cirka 5 mil nordost om London. Luton flygplats är belägen 5,1 mil norr om staden och används främst av budgetflygbolag. Den minsta flygplatsen City flygplats är den mest centrala av alla flygplatserna (i östra delen av London, nära Docklands) och den används vanligen av affärsresande.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i den brittiska huvudstaden är utmärkt. Först och främst finns tunnelbanan (‘The Tube’), som är det snabbaste och lämpligaste sättet att förflytta sig på i London. Även om tunnelbanesystemet redan är mycket utbrett, så kommer det att förlängas ännu mer under de kommande åren inför Sommar-OS 2012.

Det är omöjligt att tänka sig London utan sina röda dubbeldäckare. Det är säkerligen inte det snabbaste transportmedlet, men det är roligt att åka med dem, samtidigt som man får en sightseeingtur.

På natten avgår nästan alla bussar från Trafalgar Square. Var uppmärksam på att de bara stannar om man ber om det.

Trafik och parkering

Även om det går utmärkt att använda bilen utanför Londons centrum är det definitivt inte tillrådigt att besöka stadskärnan med bil. För att försöka motverka folk från att använda bilen i centrum har man infört en tull (‘Trafikstockningstull’) för de som vill köra in i stadskärnan. Det är även svårt att hitta parkeringsplatser och parkeringsavgifterna är höga. 

Hotell

London har ingen brist på hotell. Utbudet sträcker sig från trevliga bed & breakfast till klassiska och eleganta hotell och hypermoderna lyxanläggningar. Man bör vara medveten om att London inte bara lockar många turister, utan att det också är ett viktigt affärscentrum. Därför är det tillrådigt att boka rum i god tid om man vill bo nära stadens centrum.

Externa källor

För mer information om London rekommenderar vi Google och följande källor: