Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Rome Car rental Rome Mietwagen Rom Autohuur Rome Biluthyrning Rom Location de voitures Rome Alquiler de coches Roma Autonoleggio Roma Billeje Rom Bilutleie Roma Autovuokraamo Rooma Aluguer de carros Roma Wypożyczalnia samochodów Rzym Autovermietung Rom Mietauto Rom
Biluthyrning Rom

Biluthyrning Rom

Hem > Biluthyrning Italien

EasyTerra biluthyrning Rom är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Information om Rom

Hyrbil Rom
Hyrbil Rom

Inledning

Det är svårt att beskriva den här staden med få ord. Det är en stad med högt tempo, rik på konst, monument och alldeles särskilda vyer, vilka alla har lyckats behålla sin charm under århundraden. Dessutom är Rom, naturligtvis, Italiens huvudstad och största stad.

Befolkning

För närvarande har Rom omkring 3,8 miljoner invånare. I den romerska historien kom folk till Rom långt borta ifrån för att studera eller idka handel. Befolkningen har alltid varit mångfaldig. I våra dagar är 80 % av Roms befolkning av italiensk härkomst.

Geografiskt läge

Rom ligger i Lazio-regionen. Två floder flyter genom Rom och ut i Medelhavet som ligger nära Rom. Det som är speciellt med Rom är att Vatikanen, den romersk-katolska kyrkans "högkvarter", ligger i dess centrum.  

Ekonomi

Idag har Rom en varierande och dynamisk ekonomi som växer ännu snabbare än övriga Italiens ekonomi. Roms ekonomi blomstrar med nyskapande, teknologi och kommunikation. En av ekonomins viktigaste grenar är turismen. Därtill är följande områden viktiga: bankväsen, förlagsverksamhet, försäkringsverksamhet, mode, high-tech, fastighetsaffärer, filmindustri och flygindustri.

Många internationella huvudkontor ligger i Roms "Esposizione Universale Roma". Detta är ett affärsdistrikt och samtidigt ett av Roms mest exklusiva bostadsområden. Liknande områden är "Torrino", "Magliana", "Parco de Medici-Laurentine".

Flygplatser

Rom har en interkontinental flygplats, känd som "Rom Fiumicino flygplats". Dess officiella namn är "Leonardo Da Vinci internationella flygplats", med förkortningen FCO. "Giovan-Battista Pastine" eller "Rom Ciampino flygplats" är en internationell flygplats som är belägen sydost om Rom. Denna flygplats hanterar huvudsakligen charterflyg och regionala flyg till och från Europa. Roms tredje flygplats, norr om staden, hanterar huvudsakligen helikopter- och privatflyg.

Kollektivtrafik

Rom har en tunnelbana som kallas "Metropolitana" eller "Roms Metro", bestående av två linjer med utbyggnad på gång. Roms största tågstation är "Statione Termini". Dessutom finns det ett omfattande bussnät. 

Trafik och parkering

Ständiga trafikstockningar i staden under 70- och 80-talen har lett till det nuvarande trafikförbudet i stadens centrum på vardagar mellan 06.00 och 18.00. Denna zon kallas: "Zona a Traffico Limitato" eller "ZTL". Nyligen har följande områden stängts för trafik nattetid: "Trastevere" och "S. Lorenzo". Fler av denna typ av zoner kommer sannolikt att tillkomma inom den närmaste tiden.

Parkeringsplatser längs gatan har i många delar av staden gjorts om till kostnadsbelagda parkeringsplatser, bland annat i form av underjordiska bilparkeringar.

Hotell

Rom har ett stort antal hotell. Trots det rekommenderar vi att du bokar i förväg. Våren och hösten är de perioder med mest aktivitet.

Externa källor

För mer information om Rom, rekommenderar vi Google, och följande källor: