Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Alicante Car rental Alicante Mietwagen Alicante Autohuur Alicante Biluthyrning Alicante Location de voitures Alicante Alquiler de coches Alicante Autonoleggio Alicante Billeje Alicante Bilutleie Alicante Autovuokraamo Alicante Aluguer de carros Alicante Wypożyczalnia samochodów Alicante Autovermietung Alicante Mietauto Alicante
Biluthyrning Alicante

Biluthyrning Alicante

Hem > Biluthyrning Spanien

EasyTerra biluthyrning Alicante är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Alicante

EasyTerra Biluthyrning Alicante jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Järnvägsstationer


Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Alicante, så kan du besöka sidan Biluthyrning Spanien för att boka din bil.

Information om Alicante

Hyrbil Alicante
Hyrbil Alicante

Inledning

Alicante är en dynamisk stad. Man har kommit igång med ett antal projekt. Alicante har utvecklats från en sjabbig hamnstad till en attraktiv stad. Bara det pulserande nattlivet gör staden värd ett besök.

Befolkning

Alicante har cirka 285 000 invånare vilket gör staden till den trettonde största i Spanien.

Geografiskt läge

Alicante ligger mitt på Spaniens östkust vid Medelhavet. Alicantes "landsida" gränsar till ett bergsområde.

Ekonomi

Många städer på Spaniens östkust är beroende av turismen. Så är inte fallet med Alicante även om turismen har blivit viktigare på senare år. Turisterna lockas bland annat av nattlivet och kusten. Utöver turismen är också hamnen viktig för Alicantes ekonomi.

Flygplatser

Alicantes internationella flygplats, ursprungligen kallad El Altet flygplats, är den flygplats som ligger närmast Alicante, 1,2 mil sydväst om staden. Den hanterar inrikesflyg och europeiska flygningar, både reguljär service och chartrade flygningar.

Kollektivtrafik

Om man inte har hyrbil till sitt förfogande kan man använda Alicantes (minimala) kollektivtrafik. Buss 60 går var fyrtionde minut mellan El Altet flygplats och Plaza Puerta del Mar (i centrum). Från Alicante finns det en bra förbindelse till Costa Blanca, Benidorm inkluderat. Det finns också en tågförbindelse till bland annat Madrid.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att köra i Alicante. Man måste förstås vänja sig, men det tar inte lång tid. Liksom i många andra städer är det inte alltid lätt att hitta någonstans att parkera bilen. Vi rekommenderar att man inte kör för långt in i stadens centrum. Det är bäst att lämna bilen utanför centrum och fortsätta till fots om man har möjlighet.

Hotell

Att hitta hotell i Alicante är vanligtvis inte svårt under lågsäsong. Under högsäsong kan det vara svårare att hitta en plats i egen smak. Vi rekommenderar därför att man bokar i förväg.

Externa källor

För mer information om Alicante rekommenderar vi Google och följande källor: