Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Malaga Car rental Malaga Mietwagen Malaga Autohuur Malaga Biluthyrning Malaga Location de voitures Malaga Alquiler de coches Málaga Autonoleggio Málaga Billeje Málaga Bilutleie Málaga Autovuokraamo Malaga Aluguer de carros Málaga Wypożyczalnia samochodów Malaga Autovermietung Malaga Mietauto Malaga
Biluthyrning Malaga

Biluthyrning Malaga

Hem > Biluthyrning Spanien

EasyTerra biluthyrning Malaga är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Malaga

EasyTerra Biluthyrning Malaga jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Järnvägsstationer

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Malaga, så kan du besöka sidan Biluthyrning Spanien för att boka din bil.

Information om Malaga

Hyrbil Malaga
Hyrbil Malaga

Inledning

Málaga är en pulserande hamnstad vid Medelhavet. Den här mycket spanska staden är både historisk och modern. Stadens centrum erbjuder besökarna smala gränder, breda boulevarder, vackra trädgårdar, imponerande monument, modern shopping och kultur. 

Befolkning

Málaga är den sjätte största staden i Spanien. Det är också den största staden i Andalusien. Totalt har staden 547 000 invånare.

Geografiskt läge

Málaga är belägen på Spaniens östkust, omkring 15 mil från den smalaste delen av Gibraltarsundet. Málaga ligger vid Medelhavskusten. 

Norr och öster om Málaga finns vackra kullar, av vilka några är en del av Nationalparken Montes de Málaga. Solkusten, Costa del Sol, börjar vid Málaga och fortsätter öster om staden.    

Ekonomi

Málagas ekonomi har växt långsamt sedan 1950- och 1960-talen. En sidoeffekt av det ökande antalet turister på Costa del Sol är att även Málaga gynnas ekonomiskt. Staden är starkt beroende av turismen, vilket inte är konstigt med tanke på att Costa del Sol är Spaniens mest välbesökta kust. Staden renoveras ständigt för att kunna erbjuda turisterna bättre logi och restauranger. Dessutom skapas nya turistattraktioner för att behålla och främja turismen. Förutom att turismen har betydelse för byggsektorn, skapar den också arbetstillfällen inom catering, servicesektorn, museer, sjukhus, och så vidare. 

Flygplatser

Málaga har en flygplats: Málagas flygplats. Denna flygplats är den största i Andalusien och den är mycket trafikerad. Flygplatsen hanterar flygningar från själva Spanien, men också från större europeiska städer.

Kollektivtrafik

Om man inte förfogar över en hyrbil finns kollektivtrafik i Málaga som faller alla i smaken. Från flygplatsen kan man ta tåget till stadens centrum. Resan tar omkring 11 minuter. Buss nummer 19 kan man också ta från flygplatsen till stadens centrum. Dessutom finns det många citybussar i Málaga. Från Málaga kan man ta tåget till bland annat Madrid och Barcelona. Man kan också ta buss till olika platser i Spanien.

Trafik och parkering

Málaga är inte en svår stad att köra i med hyrbil. Under högsäsongen, från slutet av juni till början av september är det svårare på grund av de många turisterna. Under den perioden rekommenderar vi att parkera utanför stadens centrum, istället för i stadskärnan, och fortsätta till fots.

Hotell

I Málaga finns ett stort utbud av olika hotell. Om man väljer att besöka Málaga under lågsäsongen finns inget stort behov av att boka i förväg, även om man kan göra det för säkerhets skull. Under högsäsongen är det ett måste att boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Málaga rekommenderar vi Google och följande källor: