Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Berlijn Car rental Berlin Mietwagen Berlin Autohuur Berlijn Biluthyrning Berlin Location de voitures Berlin Alquiler de coches Berlín Autonoleggio Berlino Billeje Berlin Bilutleie Berlin Autovuokraamo Berliini Aluguer de carros Berlim Wypożyczalnia samochodów Berlin Autovermietung Berlin Mietauto Berlin
Biluthyrning Berlin

Biluthyrning Berlin

Hem > Biluthyrning Tyskland

EasyTerra biluthyrning Berlin är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Berlin

EasyTerra Biluthyrning Berlin jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Berlin, så kan du besöka sidan Biluthyrning Tyskland för att boka din bil.

Information om Berlin

Hyrbil Berlin
Hyrbil Berlin

Inledning

Sedan 1990 är Berlin åter huvudstad i Förbundsrepubliken Tyskland, efter återföreningen av Öst- och Västtyskland. Sedan dess har stadens centrum ("Mitte") genomgått en förvandling. Runt Potsdamer Platz, reser sig byggnader som uppförts i modern och djärv arkitektur. Det finns också många biografer, affärer och restauranger.

Befolkning

Berlin har nästan 3,5 miljoner invånare och är därför den allra största staden i Tyskland (större än nummer 2 och 3, Hamburg och München, tillsammans).

Geografiskt läge

Staden ligger i nordöstra Tyskland, omkring 7 mil väster om gränsen till Polen. Det är en vidsträckt stad. Dess yta täcker 3,8 mil från norr till söder och 4,5 mil från öst till väst. Floden Spree rinner rakt igenom Berlin.

Ekonomi

Sedan Berlin än en gång blev huvudstad och parlamentet och ministerierna flyttades från Bonn till Berlin, har sysselsättningen inom den offentliga sektorn ökat enormt. Stora företag som till exempel Siemens och Deutsche Bahn har sina huvudkontor i Berlin. Dessutom grundar sig stadens ekonomi på service. Sektorer som växer är media, reklam, IT och kommunikationsteknologi.

Berlin är ett viktigt forsknings- och utvecklingscentrum. 'Vetenskaps- och Affärsparken' i Adlershof är en av de största i världen. Det anordnas även många internationella kongresser och ferier. Det internationella kongresscentrat ICC är Europas största.

Turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin. Staden lockar omkring 17 miljoner besökare per år och är således den tredje mest besökta staden i Europa, efter London och Paris.

Flygplatser

Den viktigaste flygplatsen, Tegels internationella flygplats, ligger i den nordvästra delen av staden. Sydöster om Berlin ligger Schönefeld flygplats. Denna flygplats kommer att byggas ut och göras mycket större för att bli stadens nya internationella flygplats 2011. Då kommer den att döpas om till Berlin Brandenburgs internationella flygplats.

Den lilla stadsflygplatsen Tempelhof stängdes i oktober 2008.

Kollektivtrafik

Berlin har ett utmärkt transportnätverk som består av bussar, spårvagnar, tunnelbana och tåg. De flesta besökare använder huvudsakligen tunnelbanan, U-Bahn. Att resa med tunnelbana är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig till stadens alla sevärdheter.

S-Bahn är stadens järnväg och den består av 3 linjer, en linje går från öst till väst och en annan från norr till söder. Ytterligare en linje är en ringlinje (Ringbahn).

Även om stationerna U-Bahn och S-Bahn ofta visas som en enda station på kartan så är de egentligen två olika stationer.

Trafik och parkering

Även om Berlin, precis som andra storstäder, har problem med trafikstockningar under rusningstrafiken på morgonen och kvällen, är det ganska enkelt att utforska stadens centrum med bil. Berlin har ett tätt nätverk av motorvägar och genomfartsvägar. Stadens sevärdheter anges tydligt på skyltar.

Stadens centrum är en 'Umweltzone' (zon med begränsade utsläpp), där man bara kan köra med ett speciellt klistermärke på vindrutan. Att parkera på gatorna är möjligt, men ganska dyrt. Det är bättre att parkera bilen i ett garage.

Hotell

Efter stadens återförening byggdes många hotell i Berlin. Därför finns det ett stort urval av hotell och priserna är billigare än i andra europeiska huvudstäder. Det finns många fyra- och femstjärniga hotell. Dessutom finns det billigare pensionat och bed & breakfast. Budgetresenärer kan bo på vandrarhem för ungdomar ('Jugendherbergen') eller vanliga vandrarhem.

Externa källor

För mer information om Berlin rekommenderar vi Google och följande källor: