Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Melbourne Car rental Melbourne Mietwagen Melbourne Autohuur Melbourne Biluthyrning Melbourne Location de voitures Melbourne Alquiler de coches Melbourne Autonoleggio Melbourne Billeje Melbourne Bilutleie Melbourne Autovuokraamo Melbourne Aluguer de carros Melbourne Wypożyczalnia samochodów Melbourne Autovermietung Melbourne Mietauto Melbourne
Biluthyrning Melbourne

Biluthyrning Melbourne

Hem > Biluthyrning Australien

EasyTerra biluthyrning Melbourne är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Melbourne

EasyTerra Biluthyrning Melbourne jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Australien, men i en annan stad än Melbourne, så kan du besöka sidan Biluthyrning Australien för att boka din bil.

Information om Melbourne

Hyrbil Melbourne
Hyrbil Melbourne

Inledning

Melbourne är den australiensiska staten Victorias huvudstad. Det är en mycket attraktiv stad: den är spatiöst utformad och har mestadels låga byggnader (förutom i det centrala affärsdistriktet). Här finns också vidsträckta parker och sjöar. Här finns världens andra största botaniska trädgård, efter Kew Gardens i London. I stadens centrum finns moderna skyskrapor, men också en del av 1800-talets Melbourne. Melbourne gör anspråk på att  vara Australiens kulturhuvudstad, även om Sydneys invånare inte håller med. Det finns en enorm rivalitet mellan invånarna i dessa två städer (det är därför landets huvudstad - Canberra - ligger mittemellan).

Befolkning

Staden har 3,7 miljoner invånare. Precis som i många andra städer i Australien, är de flesta av dem av brittisk eller irländsk härkomst, men det finns också stora invandrargrupper från världens alla hörn. Australiensarna är kända för att vara sportälskare och det stämmer särskilt när det gäller invånarna i Melbourne. Det var i den här staden som den australiensiska fotbollen föddes (en sorts rugby, men med andra regler), och staden har ett urval av sportmöjligheter. 

Geografiskt läge

Staden ligger y sydöstra Australien, ungefär 800 mil  om Sydney. Staden grundades vid floden Yarra, som mynnar ut i hamnen Phillip Bay. Melbourne är världens sydligaste stad med över en miljon invånare.

Ekonomi

Melbourne är ett viktigt centrum för handel och industri. Omkring en tredjedel av de stora multinationella australiensiska företagen har sina huvudkontor i den här staden (inklusive telekommunikationsjätten Telstra, gruvbolaget BHP Billiton och Australiens Nationella  Bank). Den största fackföreningen har också sitt huvudkontor i Melbourne. Staden har ett stort hamndistrikt (Western Port Bay) med industrier som hör hemma där, som t.ex. skeppsvarv och oljeraffinaderi. Där tillverkas också bilar (Toyota och Ford) och elektronisk utrustning.
Staden är ett ledande utbildningscentrum. Melbournes Universitet anses vara det bästa i Australien och lockar många utländska studenter. Monash University hör också till topplistan över Australiens 8 bästa universitet.

Flygplatser

Det finns två flygplatser nära Melbourne. Den viktigaste är Melbournes flygplats i Tullamarine, 2,2 mil  nordväst om staden. Det finns en flygbuss (Skybus) mellan flygplatsen och bussterminalen Southern Cross i västra delen av innerstaden. På Avalons flygplats går bara inrikesflyg, särskilt  de som tillhör lågrprisflygbolaget JetStars (Sydney, Brisbane, Adelaide, Darwin and Perth). Flygplatsen ligger 5,5 mil sydväst om staden. Det finns en flygbussförbindelse till Melbourne.

Kollektivtrafik

Melbourne har ett bra och vidsträckt kollektivtrafiknätverk, som består av spårvagnar, bussar och tåg. Spårvagnarna hittar man främst i och runtomkring stadens centrum, tågservice finns till förorterna, och när det inte finns spårvagn eller tåg tar bussarna över. Du kan använda samma biljett på alla dessa olika offentliga transportmedel (det så kallade 'Metcard'). Staden är indelad i zoner: dess centrum är Zon 1, ringen omkring centrum Zon 2, och förorterna Zon 3. Du kan köpa en biljett som gäller ett visst antal timmar (2), endagsbiljett, eller veckobiljett.

Det finns två transporter som är gratis : Spårvagnen City Circle Tram som tar dig till de främsta sevärdheterna i centrum och Mebourne City Tourist Shuttle, en busslinje som också går till sevärdheter som ligger längre bort.

Från den kombinerade buss- och tågstationen Southern Cross kan man ta sig till olika resmål, inom och utanför staten Victoria. Kom ihåg att restiden till, t.ex. Sydney och Adelaide är lång. Melbourne har en nattfärja till ön Tasmanien (10 timmar).

Trafik och parkering

Australien har vänstertrafik, vilket betyder att ratten på din hyrbil sitter på höger sida. Kom ihåg att  Australien är ett jättelikt land och att avståndet mellan olika städer är enormt. Det snabbaste sättet att komma till Sydney är  via Hume Highway (omkring 10 timmar). En vackrare, men längre väg är Princess Highway som går längs kusten. Även om Adelaide är närmare så är det ändå minst sju timmars körväg. 

Melbourne har ett ypperligt och logiskt gatumönster, men är en mycket utbredd stad. Därför är det bra att ha en stadskarta för att hitta rätt. Invånarna i Melbourne använder ofta själv den utmärkta kartan 'Greater Melbourne' som görs av Melway. Dessutom har Melbourne den så kallade "krok svängen": på gator med spårvagn kan du bara svänga till höger genom att placera dig i filen längst till vänster. ("Högersvängning Endast Från Vänster") På detta sätt blockeras inte spårvagnslinjen som går mitt i gatan.

Staden har många parkeringar vilket gör att det inte är svårt att hitta en plats. Det finns 140 parkeringsplatser och parkeringshus, med totalt 70 000 platser. Enligt kommunfullmäktige är du aldrig längre än 200 meter från närmaste parkeringsplats. Att parkera på gatan är vanligtvis bara tillåtet under en begränsad tid (som anges på parkeringsautomaten). På gator med så kallade "stoppförbudsskyltar"  är det förbjudet att parkera mellan 7.30 och 18.30. Nära  Melbournes Museum, Melbournes Park och Telstra katedralen finns pendelparkeringar.

Hotell

Staden lockar många backpackers därför finns det ett stort antal ställen som tillgodoser deras behov. Men Melbourne har ett stort utbud i alla kategorier. Eftersom staden har stor ekonomisk betydelse finns många affärshotell i det centrala affärsdistriktet. Vi rekommenderar dig att boka hotell i förväg. Särskilt omkring datumen för Grand Slam-turneringen (januari) och Melbourne Grand Prix (i början av mars) är praktiskt taget alla hotell fullbokade.

Externa källor

För mer information om Melbourne rekommenderar vi Google och följande källor: