Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Basel Car rental Basel Mietwagen Basel Autohuur Basel Biluthyrning Basel Location de voitures Bâle Alquiler de coches Basilea Autonoleggio Basilea Billeje Basel Bilutleie Basel Autovuokraamo Basel Aluguer de carros Basiléia Wypożyczalnia samochodów Bazylea Autovermietung Basel Mietauto Basel
Biluthyrning Basel

Biluthyrning Basel

Hem > Biluthyrning Schweiz

EasyTerra biluthyrning Basel är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Basel

EasyTerra Biluthyrning Basel jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Schweiz, men i en annan stad än Basel, så kan du besöka sidan Biluthyrning Schweiz för att boka din bil.

Information om Basel

Hyrbil Basel
Hyrbil Basel

Inledning

Basel ligger i norra Schweiz och är en väldigt trevlig stad att tillbringa några dagar i. Staden har en mycket speciell historisk stadskärna, som är väldigt stämningsfull. Här finns en romansk katedral och ett rådhus i renässansstil. Det finns också många intressanta museer och stadens karneval är särskilt praktfull.

Befolkning

Själva staden har 170 000 invånare. Basels hela storstadsområde är emellertid mycket större med sina 730 000 invånare.

Geografiskt läge

Basel är beläget vid floden Rhen, på en plats där Schweiz, Tyskland och Frankrike möts. Det är inkörsporten till Jurabergen söder om staden. Norr om Basel ligger den tyska Svarta skogen och i nordväst, de franska regionen Alsace.

Ekonomi

Schweiz kemiska industri och läkemedelsindustri är koncentrerad till Basel och dess omgivningar. Stora korporationer som till exempel Novartis och Hoffmann-La Roche har sina huvudkontor i staden. 

Dessutom, precis som i resten av Schweiz har finansväsendet stor betydelse. Banken för internationella överenskommelser har sitt säte i Basel.

Inlandshamnen är också viktig. Stora inlandsfartyg seglar från Rotterdam till Basel, men längre uppför Rhen kan segling på inlandsvatten endast utföras av små skepp.

I staden organiseras även åtskilliga årliga utställningar, som till exempel BaselWorld och ArtBasel.

Flygplatser

Basels flygplats är unik. Den är belägen i Frankrike och det är den enda flygplats som drivs av två länder tillsammans. Den internationella EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg är belägen ungefär 8 kilometer nordväst om Basel, vid motorvägen A35.

Kollektivtrafik

Det finns spårvagnar och bussar i Basel. Det kollektiva transportnätverket är mycket effektivt. Spårvagnar och bussar följer tidtabellen, de är ovanligt rena och biljetterna är billiga. Biljetter kan endast köpas i biljettautomaterna som finns vid varje (spårvagns-/buss) hållplats.

Dessutom finns det bussförbindelser till städer i Frankrike och Tyskland, inklusive till Mulhouse och Freiburg.

Basel har också ett höghastighetståg (TGV) som ansluter staden till Paris, via Strasbourg.

Trafik och parkering

Det finns en ringväg runt staden, men att köra omkring i stadens historiska centrum kan vara förvirrande. Dessutom är de svårt att hitta parkeringsplats på gatorna i den gamla delen av staden. Det är även dyrt att parkera där. Det är bättre att lämna bilen i ett av de 13 parkeringshusen (de har en kapacitet på totalt 6000 parkeringsplatser) som finns i utkanten av centrum. Det finns ett dynamiskt guidesystem som leder en till ett parkeringshus med lediga platser. Det är betydligt billigare att lämna bilen i ett parkeringshus än att parkera på gatan.

Hotell

Basel har ett stort utbud av hotell i all prisklasser. Priserna är dock ganska höga, i jämförelse med andra europeiska länder. Man bör vara uppmärksam på att alla hotell är fullbokade när det anordnas utställningar och under den årliga karnevalen. Det är tillrådigt att boka hotellrum i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Basel, rekommenderar vi Google och följande källor: