Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Kiruna Car rental Kiruna Mietwagen Kiruna Autohuur Kiruna Biluthyrning Kiruna Location de voitures Kiruna Alquiler de coches Kiruna Autonoleggio Kiruna Billeje Kiruna Bilutleie Kiruna Autovuokraamo Kiiruna Aluguer de carros Kiruna Wypożyczalnia samochodów Kiruna Autovermietung Kiruna Mietauto Kiruna
Biluthyrning Kiruna

Biluthyrning Kiruna

Hem > Biluthyrning Sverige

EasyTerra biluthyrning Kiruna är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Kiruna

EasyTerra Biluthyrning Kiruna jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Kiruna, så kan du besöka sidan Biluthyrning Sverige för att boka din bil.

Information om Kiruna

Hyrbil Kiruna
Hyrbil Kiruna

Inledning

Kiruna är den nordligaste staden i Sverige. Staden är en perfekt utgångspunkt för människor som vill upptäcka den vilda naturen i den här delen av Sverige. 

Befolkning

Staden har över 20 000 invånare.

Geografiskt läge

Kiruna är belägen allra längst norrut i Sverige, 14,5 mil ovanför polcirkeln. Staden är byggd på en mer än 500 meter hög kulle, mellan älvarna Tome (norr om staden) och Kalix (söder om Kiruna). I väster ligger berg, som till exempel Sveriges högsta berg Kebnekaise (2111 meter). Öster om staden ligger vidsträckta skogar.

Ekonomi

Nära berget Kiirunavaara ligger en stor underjordisk järnmalmsgruva, vilken är stadens främsta inkomst. Den gamla gruvan nära berget Luossavaara är stängd: den är nu en skidbacke under vintermånaderna. Vintersporterna utgör ekonomins andra största pelare. Det finns även ett rymdcentrum och Virgin Atlantic har planer på att bygga en så kallad rymdflygplats i närheten av Kiruna för kommersiella rymdflygningar.

Flygplatser

Kiruna flygplats är belägen åtta kilometer sydöster om staden. Det går ett flertal flygningar till och från Stockholm, ofta via Luleå eller Umeå. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Flygplatsen är belägen precis intill E10: nära industriområdet Östra tar man avfarten till flygplatsen (Flygfältsvägen). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Det går bussar i Kiruna och från staden till olika platser i närheten. Man bör tänka på att servicen är mycket begränsad under natten och helgerna.

Trafik och parkering

En hyrbil är ett idealiskt transportmedel för att utforska denna avlägsna del av Sverige. I allmänhet är vägarna i gott skick, men ibland är de mycket smala. Efter vintern är vägskicket ofta sämre på grund av det hårda vädret. Svenskarna reparerar sina vägar ganska snabbt. Man bör också vara uppmärksam på korsande villebråd (rådjur och älgar). Den närmaste största staden är Gällivare (11,5 kilometer söderut).

Hotell

Det finns ett rimligt utbud av logi i Kiruna och under vintern är Ishotellet en oundviklig turistattraktion. Förutom pensionat och hotell kan man övernatta i lägenheter i Kiruna. Under sommarmånaderna finns det en campingplats utanför staden.  

Externa källor

För mer information om Kiruna rekommenderar vi Google och följande källor: