Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur München Car rental Munich Mietwagen München Autohuur München Biluthyrning München Location de voitures Munich Alquiler de coches Munich Autonoleggio Monaco di Baviera Billeje München Bilutleie München Autovuokraamo München Aluguer de carros Munique Wypożyczalnia samochodów Monachium Autovermietung München Mietauto München
Biluthyrning München

Biluthyrning München

Hem > Biluthyrning Tyskland

EasyTerra biluthyrning München är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i München

EasyTerra Biluthyrning München jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än München, så kan du besöka sidan Biluthyrning Tyskland för att boka din bil.

Information om München

Hyrbil München
Hyrbil München

Inledning

München är den tredje största staden i Tyskland och huvudstad i delstaten Bayern.
I den gamla stadskärnan (Altstadt) finns många intressanta historiska byggnader. Stadens hjärta är Marienplatz med den vackra neogotiska byggnaden Neue Rathaus. Denna byggnad har ett torn med Münchens symbol, en liten munk. Stadens namn har sitt ursprung i det tyska ordet 'mönchen', vilket betyder liten munk.

Varje år - från och med den sista lördagen i september - är München skådeplats för en stor fest, Oktoberfesten. Det dricks stora mängder öl och miljoner av turister lockas dit.

Befolkning

Staden har 1,3 miljoner invånare. Men om man räknar med förorterna - Stor München - så är befolkningen dubbelt så stor.

Geografiskt läge

München ligger vid floden Isar i södra Tyskland, nära den norra delen av Alperna. På grund av stadens geografiska läge kan somrarna vara regniga och vintrarna ganska kalla. Ibland blåser en varm vind från bergen (föhn), som kan göra att temperaturen stiger på bara några timmar.

Ekonomi

Staden har den starkaste ekonomin i hela Tyskland. München spelar en ledande roll inom bioteknologi, ICT och nya tjänster. Microsofts tyska huvudkvarter ligger till exempel i München, liksom teknikgiganterna Siemens och Infineon. Bil- och maskinindustrierna är också väl representerade genom fabriker och huvudkontor som tillhör BMW, MAN (lastbilar), MTU Aero Engines och Krauss-Maffei.
Staden är också ett finansiellt centrum. Försäkringsjättarna Allianz och Munich Re har sina huvudkontor i staden. Det finns också många bokförlag och många mässor och konferenser hålls i München. 

Flygplatser

Den internationella Franz Josef Strauss flygplatsen ligger 30 kilometer nordöst om staden. Flygplatsen har många internationella förbindelser till städer som till exempel London, Amsterdam och Paris. Det finns två tågförbindelser (Schnellbahn) till flygplatsen: S1 från den östra delen av staden och S8 från den västra. Det finns planer på att ansluta flygplatsen till centralstationen via ett magnetsvävande tåg. Detta betyder att man kommer att kunna ta sig till flygplatsen från centrum på 10 minuter.

Kollektivtrafik

München har ett utmärkt kollektivtrafiknätverk, vilket består av stadståg (S-Bahn), tunnelbana (U-Bahn), spårvagnar och bussar. Centralstationen, Hauptbahnhof, och de mindre tågstationerna Pasing och Ostbahnhof är knutpunkter för kollektivtrafiken. Spårvagnen och tunnelbanan är bekväma om man vill utforska stadens centrum. Om man vill besöka förorterna är S-Bahn den bästa sortens allmänna transportmedel.
Du kan köpa en dagsbiljett som gäller på alla allmänna transportmedel. Dessutom finns det något som kallas Streifenkarte, som kan jämföras med det holländska magnetkortet.

Trafik och parkering

Staden ligger vid en av den tyska motorvägens (Autobahns) knutpunkter, som har en anslutning till den centrala ringvägen (Mittlerer Ring) runt staden. Kom ihåg att dessa motorvägar är extremt trafikerade under rusningstrafiken på morgnar och kvällar, på vintern och på helgerna, samt i början och slutet av de tyska skolloven. Det kan vara extremt stora trafikstockningar på motorvägarna runt staden. 

Eftersom det är Sydtysklands politiska, ekonomiska, sociala och kulturella centrum är München en mycket trafikerad stad. Det kan vara problematiskt att hitta rätt och på samma gång vara uppmärksam på den intensiva trafiken. Det kan också vara svårt att hitta en parkeringsplats. Det bästa sättet är att parkera din bil på en parkeringsplats och fortsätta till fots eller med kollektivtrafik. Nära Hauptbahnhof ligger den stora Karlsplatz bilparkering, och precis söder om shoppingområdet Kaufingerstrasse ligger Faebergraben bilparkering.

Hotell

Staden har ett mycket stort utbud av ställen där man kan spendera natten. Runtomkring Hauptbahnhof kan du hitta både billiga vandrarhem och lyxhotell. Hur som helst, överallt i München finner du logi i alla prisklasser. De flesta hotell ligger i området Schwabing och omkring Ostbahnhof. München lockar många affärsresande och turister. Vi rekommenderar starkt att boka ditt hotellrum i förväg. Om du vill besöka staden under Oktoberfesten så måste du boka hotellrum månader (och även ett helt år) i förväg.

Externa källor

För mer information om München rekommenderar vi Google och följande källor: