Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Venetië Car rental Venice Mietwagen Venedig Autohuur Venetië Biluthyrning Venedig Location de voitures Venise Alquiler de coches Venecia Autonoleggio Venezia Billeje Venedig Bilutleie Venezia Autovuokraamo Venetsia Aluguer de carros Veneza Wypożyczalnia samochodów Wenecja Autovermietung Venedig Mietauto Venedig
Biluthyrning Venedig

Biluthyrning Venedig

Hem > Biluthyrning Italien

EasyTerra biluthyrning Venedig är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Venedig

EasyTerra Biluthyrning Venedig jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Venedig, så kan du besöka sidan Biluthyrning Italien för att boka din bil.

Information om Venedig

Hyrbil Venedig
Hyrbil Venedig

Inledning

Gondolerna, Marcusplatsen, basilikan, dussintals palats, suckarnas bro och Doges palats är bara ett fåtal av alla de anledningar som finns till att besöka Venedig. Det är Venedigs kulturella och arkitektoniska rikedomar i kombination med dess unika läge som gör Venedig så populärt bland turisterna. 

Befolkning

Venedig har ungefär 266 000 invånare (inklusive Venedigs fastland), vilket gör den till den elfte största staden i Italien.

Geografiskt läge

Staden är belägen i nordöstra Italien, i provinsen Veneto. Den ligger vid - eller snarare i - Adriatiska havet. Venedig är uppbyggd på 117 öar och har 150 kanaler och 409 broar. 

Ekonomi

Venedigs ekonomi baserar sig huvudsakligen på turismen. Varje år tar staden emot omkring 20 miljoner besökare från världens alla hörn. Turister kan hyra en gondol, besöka museerna, vandra omkring i de många gränderna, köpa souvenirer, njuta av ett gott mål mat, ta en drink på en piazza, gå på operan, och så vidare. Dessutom är Venedig känt för sin glaskonst som görs i staden och säljs till miljoner turister varje år. 

Flygplatser

Marco Polo-flygplatsen är Venedigs flygplats och den ligger 12 kilometer öster om staden. Denna flygplats hanterar flyg från italienska och europeiska städer, samt New York. För vissa flyg, speciellt från England och Bryssel, används också Trevisos San Guiseppe flygplats som ligger 5 mil från Venedig.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Venedig består huvudsakligen av Vaporetti, små passagerarbåtar. En enkel biljett kostar runt € 3.10. Det finns också vattentaxi men de är dyra. Dessutom finns Targhettos, gondoler som används av den lokala befolkningen för att köra turister över kanalen till en billig kostnad.

Trafik och parkering

På Venedigs ö (dit turisterna åker) är ingen biltrafik tillåten. Man kan köra så långt som till Piazzale di Roma som har en överkomlig (omkring € 18 per dag) underjordisk bilparkering (Autorimesso Comunale). De andra parkeringsplatserna på det här torget drivs privat och är dyrare. Du kan också parkera din bil på den konstgjorda ön Tronchetto. Lokala färjor hämtar upp passagerare från ön och parkeringen är billigare, omkring € 14 per dag.

Hotell

Venedig är en dyr plats att tillbringa natten på. Även under lågsäsong tenderar priserna att vara väl magstarka. Topphotellen ligger runt Marcusplatsen och längs Canale Grande. De billigare hotellen ligger i centrum av staden, undangömda inne bland gränderna.

Externa källor

För mer information om Venedig rekommenderar vi Google och följande källor: