Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Chicago Car rental Chicago Mietwagen Chicago Autohuur Chicago Biluthyrning Chicago Location de voitures Chicago Alquiler de coches Chicago Autonoleggio Chicago Billeje Chicago Bilutleie Chicago Autovuokraamo Chicago Aluguer de carros Chicago Wypożyczalnia samochodów Chicago Autovermietung Chicago Mietauto Chicago
Biluthyrning Chicago

Biluthyrning Chicago

Hem > Biluthyrning USA

EasyTerra biluthyrning Chicago är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Chicago

EasyTerra Biluthyrning Chicago jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Chicago, så kan du besöka sidan Biluthyrning USA för att boka din bil.

Information om Chicago

Hyrbil Chicago
Hyrbil Chicago

Inledning

Chicago är den plats där skyskrapan föddes. Det är också hemstaden för Barack Obama, Amerikas första svarta president. Dessutom spelar Chicago en viktig roll i utvecklingen för olika sorters musik: från blues och jazz, till rock, house och hip-hop. I Chicago finns det mycket att se och göra. De flesta turister besöker bara centrum (downtown), men om man har mer tid, så kan man utforska stadens andra distrikt. Det är bara på detta sätt man upptäcker det "riktiga" Chicago!

Befolkning

Själva staden har omkring tre miljoner invånare, men i Chicagos stadsområde bor det nästan 10 miljoner människor.

Geografiskt läge

Chicago är den största staden i den region som kallas Midwest: de norra, centralt belägna amerikanska delstaterna. Staden är belägen vid det sydvästra hörnet av Michigansjön, en av de fyra Stora sjöarna. Chicagofloden går genom stadens centrum.

Ekonomi

Chicago växte sig stor tack vare sitt strategiska läge: jordbruks och gruvområdena väster om staden och den största konsumentmarknaden i USA öster om staden. Av denna anledning var staden en idealisk plats för lagring och transportering av varor och blev därför ett nav för (järn)vägar. Även byggandet av kanalen mellan Michigansjön och Mississippi bidrog till stadens utveckling. Chicago är fortfarande ett viktigt stopp för de östvästliga förbindelserna i USA. Positionen som transportnav understyrks av O'Hare internationella flygplats, en av världens mest trafikerade flygplatser.

Chicago är ett stort industricentrum. Man tillverkar till exempel jordbruksmaskiner, motorer och maskinell utrustning. Livsmedelsindustrin spelar också en stor roll. Staden är det andra största finanscentrumet i USA (efter New York). I staden organiseras även många stora konferenser och möten.

Flygplatser

O'Hare internationella flygplats är en av de största flygplatserna i världen. Den är belägen 2,9 mil nordväst om staden. Flygplatsen är enkel att nå med bil: från Chicagos stadskärna följer man Kennedy Expressway, från norr till söder, I-294, och från västra Chicago, I-88. Utfarterna till flygplatsen är tydligt angivna. Närmre staden ligger den mindre Midway internationella flygplats, 1,6 mil från CBD. Flygplatsen är tillgänglig via I-55.

Kollektivtrafik

‘El’ (elevated train, ett tunnelbanesystem som mestadels går över marken) tar besökaren nästan överallt i Chicago. Det finns sju linjer och man kan få gratis kartor till tunnelbanenätet på stationerna (men även från Informationscentrum för besökare). Dessutom finns det många bussar i Chicago. Det är till stor nytta att nästa hållplats anges på en elektronisk skylt inuti bussen.

Trafik och parkering

Att köra runt i Chicagos centrum rekommenderas definitivt inte. Chicagos stadskärna är mycket trafikerad och parkering kostar en förmögenhet. Dessutom verkar stadens gatuplan enkel (ett regelbundet rektangulärt mönster) men skenet bedrar. Många gator har flera olika nivåer, vilket gör att det inte är lätt att hitta rätt. Stadens centrum är enkelt att utforska till fots. Det finns ett vidsträckt system av tunnlar och övertäckta broar för fotgängare.

Hotell

Det finns ett brett utbud av hotell i Chicago, men priserna är höga i stadens centrum. De flesta (affärs) hotell är belägna i The Loop (CBD) och nära Magnificent Mile (Chicagos berömda affärsgata). Midway och North Lincoln har medelklass hotell. Det är ingen dålig idé att välja ett hotell som ligger längre från centrum, men kom ihåg att välja ett hotell som ligger nära en ‘El’ station.

Externa källor

För mer information om Chicago rekommenderar vi Google och följande källor: