Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Benidorm Car rental Benidorm Mietwagen Benidorm Autohuur Benidorm Biluthyrning Benidorm Location de voitures Benidorm Alquiler de coches Benidorm Autonoleggio Benidorm Billeje Benidorm Bilutleie Benidorm Autovuokraamo Benidorm Aluguer de carros Benidorm Wypożyczalnia samochodów Benidorm Autovermietung Benidorm Mietauto Benidorm
Biluthyrning Benidorm

Biluthyrning Benidorm

Hem > Biluthyrning Spanien

EasyTerra biluthyrning Benidorm är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Benidorm

EasyTerra Biluthyrning Benidorm jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Benidorm, så kan du besöka sidan Biluthyrning Spanien för att boka din bil.

Information om Benidorm

Hyrbil Benidorm
Hyrbil Benidorm

Inledning

På 60-talet förvandlades Benidorm från en enkel fiskeby till en av Europas främsta badorter. Turistutvecklingen resulterade i en makaber tillväxt av höghushotell och lägenhetsbyggnader. Benidorm har det största antalet höghus per invånare i världen: på var 180:e invånare finns det en byggnad på 35 meter eller högre.  

Befolkning

Över 70 000 personer bor i staden, men denna mängd överträffas av det stora antalet 'temporära' invånare, turisterna. Vid sommarsäsongens höjdpunkt bor det omkring en halv miljon människor i Benidorm.

Geografiskt läge

Benidorm är belägen i östra Spanien, på Costa Brava. Alicante är belägen över fyra mil sydväster om staden. Inlandet består av bergskedjor, som domineras av det 1406 meter höga Puig Campana.

Ekonomi

Benidorms ekonomi grundar sig uteslutande på turism. Inte bara sommarturisterna garanterar ett väsentligt inkomstflöde. Under vintrarna är de många pensionärer från nordeuropeiska länder som tillbringar vintermånaderna i Benidorm minst lika viktiga.

Flygplatser

Alicante flygplats är inkörsporten till Costa Blanca. Flygplatsen kallas också för El Altet (vilket var dess tidigare namn) och är belägen omkring fem mil sydväster om Benidorm. Den är enkel att nå med hyrbil. Från Benidorm tar man motorvägen (Autopista) A-7. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Benidorm har ett bra offentligt bussystem med ett flertal hållplatser inuti staden och förbindelser till städer i omgivningarna som till exempel Altea, Alicante och Calpe. Väster om staden ligger det en busstation för långdistansbussar till andra europeiska länder.

Trafik och parkering

Under sommarmånaderna är trafiken extremt livlig i Benidorm och det är svårt att hitta en parkeringsplats på gatan. Bara om man är ute tidigt på dagen så kan man hitta en parkeringsplats på sidogatorna till strandpromenaden. Det finns även några parkeringshus, både underjordiska och över markytan. Några garage är dock reserverade för hotellgästerna. Det finns ett nytt parkeringsgarage nära gamla stan, men här gäller samma sak: ju senare på dagen kommer dit desto svårare är det att hitta en ledig parkeringsplats.

Hotell

Eftersom Benidorm är en av de största badorterna i Europa så finns det ingen brist på hotell, semesteranläggningar och lägenheter i Benidorm. Förutom detta, i jämförelse med resten av Spanien är priserna låga. Detta beror på den enorma konkurrensen. Hotellen i närheten av stranden Levante är de mest populära och på andra plats kommer logiet på Poniente. Om man vill bo längre bort från nattlivet så är det bättre att välja ett hotell i förorten La Cala Finestrat.

Externa källor

För mer information om Benidorm rekommenderar vi Google och följande källor: