Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Bodø Car rental Bodø Mietwagen Bodø Autohuur Bodø Biluthyrning Bodø Location de voitures Bodø Alquiler de coches Bodø Autonoleggio Bodø Billeje Bodø Bilutleie Bodø Autovuokraamo Bodø Aluguer de carros Bodø Wypożyczalnia samochodów Bodø Autovermietung Bodø Mietauto Bodø
Biluthyrning Bodø

Biluthyrning Bodø

Hem > Biluthyrning Norge

EasyTerra biluthyrning Bodø är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Bodø

EasyTerra Biluthyrning Bodø jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Bodø, så kan du besöka sidan Biluthyrning Norge för att boka din bil.

Information om Bodø

Hyrbil Bodø
Hyrbil Bodø

Inledning

Bodö är huvudstaden i den norska kommunen Nordland. En av stadens främsta attraktioner är det Norska Flygmuseet. Bodö är också belägen i en magnifik omgivning av fjordar och berg.

Befolkning

Staden har över 46 000 invånare.

Geografiskt läge

Bodö är belägen i norra Norge, precis ovanför polcirkeln. Staden ligger vid Saltfjord som har en smal förbindelse till Skjerstadfjord, tre mil öster om Bodö. Denna kanal kallas för Saltstraumen och har den starkaste tidvattenströmmen i världen. Var sjätte timme passerar upp till 400 m³ sötvatten genom det tre kilometer långa och 150 meter vida sundet.

Ekonomi

Bodö är ett viktigt transportnav, där sjörutter, luftrutter och järnvägar möts. Den är även en viktig bas för det norska försvaret. Även sjukvård, högre utbildning och tjänster ger många arbetstillfällen.

Flygplatser

Bodö flygplats är belägen endast två kilometer söder om stadens centrum, precis vid Saltfjord. Det finns bara flygningar till och från inrikesdestinationer. Väg nummer 80 (vägen längs Saltfjord) slutar vid flygplatsen, som därför är enkel att nå med hyrbil.

Kollektivtrafik

Bodö är en liten stad som enkelt kan utforskas till fots. Det finns emellertid en stadsbusservice. Man bör dock tänka på att tidtabellen är begränsad under nätter och helger. Det finns även bra buss- och båtförbindelser till platser i närheten, som till exempel, Kjerringøy, Saltstraumen och Værran (öarna utanför kusten).

Trafik och parkering

I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan under veckodagar. Det är bättre att parkera hyrbilen i ett av parkeringsgaragen. 

Hotell

Det finns ingen brist på logi i Bodö. Logiet sträcker sig från enkla pensionat till lyxhotell. Vi rekommenderar att man bokar hotell i god tid före resan om man vill bo i Bodö under högsäsongen (sommarmånaderna).

Externa källor

För mer information om Bodö rekommenderar vi Google och följande källor: