Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Oulu Car rental Oulu Mietwagen Oulu Autohuur Oulu Biluthyrning Oulu Location de voitures Oulu Alquiler de coches Oulu Autonoleggio Oulu Billeje Oulu Bilutleie Oulu Autovuokraamo Oulu Aluguer de carros Oulu Wypożyczalnia samochodów Oulu Autovermietung Oulu Mietauto Oulu
Biluthyrning Oulu

Biluthyrning Oulu

Hem > Biluthyrning Finland

EasyTerra biluthyrning Oulu är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Oulu

EasyTerra Biluthyrning Oulu jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Finland, men i en annan stad än Oulu, så kan du besöka sidan Biluthyrning Finland för att boka din bil.

Information om Oulu

Hyrbil Oulu
Hyrbil Oulu

Inledning

Uleåborg är huvudstaden i det finska länet med samma namn och den största staden i norra Finland. Staden har en vacker katedral som byggdes färdigt på 1700-talet. Uleåborg är även berömt för sitt Världsmästerskap i luftgitarr. Ja, i slutet avaugusti eller början av september tävlar ett dussintal kandidater om vem som är bäst på att spela fantasigitarr. Omkring fem mil norr om staden ligger ett museum, delvis under bar himmel, tillägnat Stenåldern, Kierikki Stenåldercentrum.

Befolkning

Staden har ungefär 140 000 invånare.

Geografiskt läge

Uleåborg är belägen på Finlands västkust, vid den norra delen av Bottniska viken. Staden ligger i länet med samma namn som sträcker sig till gränsen till Ryssland. Länet ligger på gränsen mellan södra Finland och Lappland.

Ekonomi

Träindustri och laxfiske var en gång i tiden pelarna i ekonomin. Detta har ändrats radikalt under de senaste åren: Uleåborg är idag ett centrum för teknologi. Träindustrin har dock inte försvunnit helt och pappersbruken som har anknytning till denna industri fungerar fortfarande. Uleåborgs hamn är en av de mest livligt trafikerade i Bottniska viken. Det finns även ett universitet i staden.

Flygplatser

Stadens flygplats är den andra mest trafikerade i Finland, främst på grund av det stora antalet dagliga flygningar mellan Uleåborg och Helsinki flygplats. I en rak linje är Uleåborg flygplats belägen ungefär 1,5 mil sydväster om stadens centrum, med bil uppgår avståndet till 2,2 mil. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Man kan ta motorväg A4 (E8/E75) söderut och avfart 6 i riktning mot Kaakkuri för att komma till flygplatsen. Vägen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Uleåborg har bra kollektivtrafik som sköts av bussbolaget Koskilinjat. För nattbussar på helgerna betalar man dubbelt pris och därför är det vanligtvis billigare att köpa en dagsbiljett (om man också tar bussen under dagen). Potnapekka är ett turisttåg (på pneumatiska däck; bara på sommaren) som kör två rutter: genom Uleåborgs centrum och till stranden. 

Trafik och parkering

Många gator i Uleåborgs centrum är enkelriktade och det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats på gatan. Det finns tre parkeringszoner: ju närmare centrum, desto högre är parkeringsavgiften. Precis utanför centrum kan man parkera gratis, men ofta under begränsad tid. Det finns även två parkeringshus där man kan parkera sin hyrbil.

Hotell

Uleåborg har ett bra urval av logi, från enkla pensionat till lyxhotell. Några hotell är bara öppna under sommaren. Det finns även gott om lägenheter att hyra i Uleåborg och det finns en campingplats med sommarstugor på stranden, fyra kilometer från stadens centrum.

Externa källor

För mer information Uleåborg, rekommenderar vi Google och följande källor: