Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Malmö Car rental Malmö Mietwagen Malmö Autohuur Malmö Biluthyrning Malmö Location de voitures Malmö Alquiler de coches Malmö Autonoleggio Malmö Billeje Malmö Bilutleie Malmö Autovuokraamo Malmö Aluguer de carros Malmö Wypożyczalnia samochodów Malmö Autovermietung Malmö Mietauto Malmö
Biluthyrning Malmö

Biluthyrning Malmö

Hem > Biluthyrning Sverige

EasyTerra biluthyrning Malmö är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Malmö

EasyTerra Biluthyrning Malmö jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Malmö, så kan du besöka sidan Biluthyrning Sverige för att boka din bil.

Information om Malmö

Hyrbil Malmö
Hyrbil Malmö

Inledning

Malmö är Sveriges tredje stad efter Stockholm och Göteborg. Den gamla stadskärnan domineras av inte mindre än tre torg: Gustav Adolfs torg, Stortorget och Lilla torg. Slottet, Malmöhus, som är från 1400-talet, är också värt ett besök.

Befolkning

Staden har nästan 300 000 invånare.

Geografiskt läge

Malmö ligger i södra Sverige vid Öresund, det smala sundet mellan Kattegatt och Östersjön. På andra sidan sundet ligger den danska huvudstaden Köpenhamn, som Malmö har föbindelse till via Öresundsbron.

Ekonomi

Malmö var en av de första städerna som industrialiserades i Sverige. Före byggandet av Öresundsbron gick det utför med den lokala ekonomin och arbetslösheten var hög. Sedan invigningen av bron år 2000 har ekonomin återhämtat sig betydligt i Malmö. Särskilt bioteknik- och IT-företag har etablerat sig i staden. En ansenlig del av befolkningen arbetar dessutom i Köpenhamn. Enligt svenska mått har dock Malmö fortfarande hög arbetslöshet.

Flygplatser

Malmö flygplats ligger 2,8 mil öster om staden. Flygplatsen når man lätt med hyrbil. Från Malmös ringväg tar man avfarten mot E65. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Malmö har en utmärkt kollektivtrafik. Från den centrala busstationen nära Gustav Adolfs torg går det bussar till alla delar av staden. Det finns också regionalbussar till resmål längre bort, till exempel till universitetsområdet i Lund. Det finns också en reguljär bussförbindelse med Köpenhamn.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att hitta vägen i hyrbil i och utanför Malmö. Vägarna är utmärkta och tydligt skyltade. I centrum måste man betala för att parkera på gatan. Det är lättare att parkera sin hyrbil i ett av de 15 parkeringshusen i och utanför stadens centrum. Ett elektroniskt system leder en till det närmaste parkeringshuset med lediga parkeringsplatser.

Hotell

Malmö har ett stort logiutbud. Man kan bo på vandrarhem, men också på ett femstjärnigt hotell och allt annat där emellan. Staden är inte en av de främsta turistattraktionerna, men vi rekommenderar ändå att man bokar sitt hotellrum i förväg om man vill besöka Malmö under sommarmånaderna.

Externa källor

För mer information om Malmö rekommenderar vi Google och följande källor: