Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Luleå Car rental Luleå Mietwagen Luleå Autohuur Luleå Biluthyrning Luleå Location de voitures Luleå Alquiler de coches Luleå Autonoleggio Luleå Billeje Luleå Bilutleie Luleå Autovuokraamo Luleå Aluguer de carros Luleå Wypożyczalnia samochodów Luleå Autovermietung Luleå Mietauto Luleå
Biluthyrning Luleå

Biluthyrning Luleå

Hem > Biluthyrning Sverige

EasyTerra biluthyrning Luleå är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Luleå

EasyTerra Biluthyrning Luleå jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Luleå, så kan du besöka sidan Biluthyrning Sverige för att boka din bil.

Information om Luleå

Inledning

Luleå är en hamn i norra Sverige. En av de mest berömda attraktionerna i närheten är Gammelstads kyrkstad, en by som är byggd runtomkring en kyrka från 1400-talet. Den finns med på UNESCO:s lista över världsarvet.

Befolkning

Staden har över 70 000 invånare.

Geografiskt läge

Luleå är belägen i norra Sverige på halvön Svartöstaden, som sträcker sig ut i Bottniska viken vid Lule älvs mynning. Utanför kusten ligger det hundratals öar.

Ekonomi

Luleås ekonomi är en blandning av handel, industri (särskilt stålindustri), service och utveckling av nya teknologier. Den senaste aktiviteten genomförs liksom många andra i samverkan med det lokala Tekniska Universitetet. Här finns även en bas som tillhör det svenska flygvapnet. Stadens hamn spelar en viktig roll när det gäller exporten av järnmalm från inlandet. Hamnen är även hemmahamn för Sveriges isbrytarflotta, som under vintern håller båtrutterna i Bottniska viken isfria.

Flygplatser

Kallax flygplats är belägen fem kilometer söder om stadens centrum. Det finns regelbundna inrikesflyg till Stockholm, Umeå och Göteborg, men även till destinationer utomlands, som till exempel norska Tromsö och Murmansk i Ryssland. Med hyrbil kan flygplatsen nås från stadens centrum via motorväg E4. Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Stadsbussarna går mycket ofta. Det finns även ett flertal regionala bussar som ansluter byarna i omgivningen till Luleå. Under helgnätter går det nattbussar (fram till 03.00).

Trafik och parkering

Under veckodagar måste man betala för att parkera sin bil på gatorna i stadens centrum. Det finns även ett flertal parkeringsplatser och garage inuti och runtomkring centrum. Om man besöker Luleå under vintermånaderna så bör man tänka på att väderförutsättningarna ibland är hårda. Man bör anpassa sin körning till detta!

Hotell

Luleå har ett rimligt utbud av logi. I allmänhet behöver man inte boka hotellrum lång tid i förväg. Det finns även en campingplats i Karlsvik, som är öppen året runt. Under sommaren slår man upp tältet, under vintern är det bättre att välja de uppvärmda stugorna.

Externa källor

För mer information om Luleå rekommenderar vi Google och följande källor: