Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Madrid Car rental Madrid Mietwagen Madrid Autohuur Madrid Biluthyrning Madrid Location de voitures Madrid Alquiler de coches Madrid Autonoleggio Madrid Billeje Madrid Bilutleie Madrid Autovuokraamo Madrid Aluguer de carros Madrid Wypożyczalnia samochodów Madryt Autovermietung Madrid Mietauto Madrid
Biluthyrning Madrid

Biluthyrning Madrid

Hem > Biluthyrning Spanien

EasyTerra biluthyrning Madrid är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Madrid

EasyTerra Biluthyrning Madrid jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Madrid, så kan du besöka sidan Biluthyrning Spanien för att boka din bil.

Information om Madrid

Hyrbil Madrid
Hyrbil Madrid

Inledning

Madrid är huvudstaden i Spanien och även landet största stad. Det är en metropol där många multinationella företag är belägna. Här finns även Spaniens parlament ,med mera. Dessutom lockar staden varje år många turister som dras till de intressanta museerna och stadens vibrerande nattliv.

Befolkning

Madrid har omkring 3 miljoner invånare. Hela Spanien har omkring 40 miljoner invånare.

Geografiskt läge

Madrid är beläget  ungefär mitt i Spanien, långt från havet och på 600-meters höjd, vilket betyder att vintrarna är kalla och somrarna är varma. Norr och öster om staden finns två bergskedjor: Sierra de Gredos och Sierra de Guadarrama.

Ekonomi

Madrid är en riktig metropol. I Madrid finns många multinationella företag. Staden har också stor (internationell) betydelse för banksektorn. Dessutom finns även många industrier. De flesta av Madrids industrier ligger i den södra delen av staden, där man tillverkar textil, livsmedel och metaller.

Det finns också många arbeten inom den offentliga sektorn, som har anknytning till regeringen, parlamentet och så vidare. Den spanska kungafamiljen bor också i Madrid.

Turismen har förstås också betydelse. Turisterna kommer till Madrid, lockade av stadens konst- och kulturella attraktioner. Dessutom lockar stadens vibrerande nattliv också många turister. Slutligen har Madrid också ett antal universitet.

Flygplatser

Barajas internationella flygplats är Madrids flygplats. Flygplatsen förbinder den Iberiska halvön (Spanien och Portugal) med resten av Europa. Förra året tog Barajas internationella flygplats emot 40 miljoner passagerare, vilket gör flygplatsen till en av de 20 mest trafikerade i världen. Just nu håller man på att bygga ut flygplatsen, vilket kommer att förbättra dess service i framtiden.

Kollektivtrafik

Om man inte har en hyrbil kan man använda Madrids allmänna transportsystem. På flygplatsen kan man ta buss eller tunnelbana till centrum. Madrids bussbolag kalas EMT. De regionala tågen som går till stadens förorter sköts av Cercanías. Den bästa allmänna transportformen i Madrid är tunnelbanan, som är snabb och ren och som tar en "överallt".

Trafik och parkering

Madrid är en stad som är ganska svår att köra bil i. Det är bäst att undvika rusningstiden. Den bästa tiden att köra på är mellan klockan 14 och 16. När man har kommit fram till stadens centrum bör man ta första tillgängliga parkeringsplats. Parkeringsplatser anges med P. Det kan kosta upp till en euro per timme att parkera. Det rekommenderas inte att parkera hyrbilen på trottoaren eftersom det finns en chans att den bogseras iväg eller att man får böter. Om det händer bör man ringa Grua Municipal.

Hotell

Madrid har en utmärkt hotellsektor. Man hittar allt, från budgethotell till lyxhotell. I allmänhet är det inte svårt att hitta hotellrum. Under sommaren och under semestertider är det klokt att boka hotell i förväg.

Externa källor

För mer information om Madrid rekommenderar vi Google och följande källor: