Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Ibiza Car rental Ibiza Mietwagen Ibiza Autohuur Ibiza Biluthyrning Ibiza Location de voitures Ibiza Alquiler de coches Ibiza Autonoleggio Ibiza Billeje Ibiza Bilutleie Ibiza Autovuokraamo Ibiza Aluguer de carros Ibiza Wypożyczalnia samochodów Ibiza Autovermietung Ibiza Mietauto Ibiza
Biluthyrning Ibiza

Biluthyrning Ibiza

Hem > Spanien

EasyTerra biluthyrning Ibiza är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Ibiza - Alla orter

Easyterra biluthyrning Ibiza jämför priser mellan biluthyningsfirmor på följande orter:

Information om Ibiza

Inledning

Ibiza är en av de fyra Baleariska öarna. Ibiza är den extremaste av öarna när det gäller landskapet och när det gäller den sorts människor ön lockar. Dess rykte beträffande nattlivet är sant; det är väldigt extremt och väldigt extravagant. Landskapet på Ibiza kännetecknas av det flacka området i norr, bestående av ett lapptäcke av fruktträdgårdar och skogiga kullar. 

Befolkning

Ibiza har omkring 100 000 invånare. Ibiza stad, öns huvudstad, har omkring 40 000 invånare och San Antonio, den näst största staden, har runt 16 000 invånare. Emellertid verkar ön vara mer tätbefolkad på grund av att den årligen lockar 4 miljoner turister. 

Geografiskt läge

Ibiza är en av de fyra Baleariska öarna, vilka är belägna öster om Spaniens östkust. De gränsar till Valenciabukten och Medelhavet. Ibiza ligger närmast fastlandet, på ett avstånd av ungefär 10 mil. 

Ekonomi

Jordbrukssektorn är en av pelarna i öns ekonomi, framför allt i norr där man odlar frukt; det finns många fruktträdgårdar där. Man har också många djur på ön. Jordbruket ger arbete såväl till bönder som till personer som sysslar med handel.

Den viktigaste inkomstkällan på Ibiza är turismen. I synnerhet under sommaren lockar ön många turister. Årligen kommer över fyra miljoner till ön. Ön lockar en intressant blandning av turister: hippies, modeälskare, nudister, partyfolk och massturister. Turisterna lockas av Ibizas vackra stränder, dess hippa diskotek, magnifika landskap, klippiga kuster, och så vidare.

Flygplatser

Ibiza har en flygplats, Ibizas flygplats (eller Aeroport d'Eivissa), som är belägen omkring 7 kilometer från Ibiza stad, som ligger på södra sidan av Ibizas östkust. Ibizas flygplats hanterar flyg till och från bland annat Barcelona, Valencia och andra stora europeiska städer. 

Kollektivtrafik

De flesta kommer till Ibiza med flyg. Man kan också åka till ön med båt. Det går färjor från bland annat Alicante och Barcelona. Det finns också färjeförbindelser mellan öarna. Företagen som erbjuder denna tjänst heter Transediterrane och Flebasa.

Det bästa sättet att upptäcka ön är med hyrbil. Detta gäller också för de andra Baleariska öarna: Formentera, Mallorca och Menorca. På Formentera är cyklar en utomordentlig lösning med tanke på dess storlek. Om man inte har en hyrbil kan man använda bussarna på ön. Med dessa kan man ta sig från Ibizas flygplats (eller Aeroport d' Eivissa) till Ibiza stad, såväl som från Ibiza stad till San Antonio eller Portinatx.

Trafik och parkering

Som vi nämnde ovan är hyrbilar utmärkta för att utforska Ibiza. Vägarna på Ibiza varierar från dåliga till mycket bra. De (mycket) bra vägarna är de huvudvägar som leder till turistattraktioner. De sämsta vägarna är vägar som inte leder till några turistattraktioner. Så det är knappast någon lyx att hyra en bra bil på denna vackra ö. Att parkera på Ibiza är bara ett problem vid de främsta turistattraktionerna i den bemärkelsen att man inte kan parkera så nära som man kanske vill.

Hotell

På Ibiza finns det många hotell, varierande från mycket dyra och lyxiga till billiga. De dyra hotellen ligger på de vackraste platserna, närmast turistattraktionerna. De billigaste hotellen ligger längre bort. Under högsäsong, det vill säga på sommaren, rekommenderar vi verkligen att boka i förväg och i synnerhet om man vill åka till en viss plats eller semesteranläggning.

Externa källor

För mer information om Ibiza rekommenderar vi Google och följande källor: