Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Warschau Car rental Warsaw Mietwagen Warschau Autohuur Warschau Biluthyrning Warszawa Location de voitures Varsovie Alquiler de coches Varsovia Autonoleggio Varsavia Billeje Warszawa Bilutleie Warszawa Autovuokraamo Varsova Aluguer de carros Varsóvia Wypożyczalnia samochodów Warszawa Autovermietung Warschau Mietauto Warschau
Biluthyrning Warszawa

Biluthyrning Warszawa

Hem > Biluthyrning Polen

EasyTerra biluthyrning Warszawa är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Warszawa

EasyTerra Biluthyrning Warszawa jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Polen, men i en annan stad än Warszawa, så kan du besöka sidan Biluthyrning Polen för att boka din bil.

Information om Warszawa

Hyrbil Warszawa
Hyrbil Warszawa

Inledning

Efter ödeläggelsen som orsakades av Andra Världskriget, reste sig Warszawa ur askan. Stadens centrum ser ut att vara historiskt, men egentligen är det inte det. Efter kriget återuppbyggdes centrat i sin helhet. Senare blev staden präglad av den kommunistiska arkitekturen. Kultur- och vetenskapspalatset, som var en ‘gåva’ från Joseph Stalin, är ett av de mest framstående exemplen. Efter kommunistregimens fall ökade byggnadsaktiviteterna igen. Staden Warzsawas namn härstammar från en legend. För länge sedan såg två barn, Wars och Sawa, en sjöjungfru i floden Vistula (Wisla), som förutspådde att en stor stad skulle växa upp på just den platsen. 

Befolkning

Staden har nästan 2 miljoner invånare. Om man räknar med förorterna bor över 3,5 miljoner människor i och runtomkring Warszawa.

Geografiskt läge

Warszawa ligger i östra Polen, på floden Vistulas båda stränder. Denna flod mynnar ut i bukten Gdańks vid landets norra kust.

Ekonomi

Den polska huvudstaden har genomgått ett ekonomiskt uppsving efter kommunistregimens fall. Många utländska företag såg affärsmöjligheter i Warszawa och etablerade sig i staden, bland annat Coca-Cola, General Motors, Nestlé och Procter and Gamble. Den största delen av den arbetsföra befolkningen arbetar inom servicesektorn. Särskilt finansindustrin har växt kraftigt. Utländska banker har etablerat sig i Warszawa och börsmarknaden öppnades igen efter 50 år.

Under kommunismens era lades större vikt vid tung industri. Det finns fortfarande en del kvar. Hur som helst är Warszawa mer och mer på väg att bli centrum för högteknologiska företag, inklusive ICT verksamhet.

Flygplatser

Den internationella Warszawa Frederic Chopin flygplats är belägen ungefär 1 mil söder om Warszawa.

Kollektivtrafik

Warszawa har ett väl utvecklat transportnätverk som består av 200 busslinjer och 30 spårvagnslinjer. Spårvagnshållplatserna anges tydligt med skyltar. Busshållplatserna är det vanligtvis svårare att hitta. Det finns bussförbindelser på natten. Bussar avgår en gång i halvtimmen från centralstationen.

Det finns även en tunnelbanelinje som anlades huvudsakligen för att användas av pendlare som bor i förorterna och arbetar i stadens centrum. Därför är denna linje av mindre betydelse för turister. Emellertid kommer en andra linje att byggas under kommande år.

Trafik och parkering

Trafiken i stadens centrum är mycket livlig. Dessutom är en del av stadens centrum endast tillgängligt för fotgängare (Ulica Chmielna och under helger på sommaren Ulica Nowy Świat). Därför är det bättre att parkera bilen och utforska staden till fots.

I stadens centrum betalar man överallt för att parkera. Ett utmärkt alternativ är att lämna bilen på den övervakade parkeringsplatsen vid Ulica Parkingowa eller i något av de underjordiska parkeringshusen, som till exempel Ulica Jasna.

Hotell

Under de senaste åren har man gjort många investeringar för att förbättra de hotell som finns i den polska huvudstaden. Idag har Warszawa ett stort utbud av hotell och annan logi, i alla prisklasser. De flesta av hotellen ligger i distrikten Śródmieście, Wola och Mokotów.

Externa källor

För mer information om Warszawa rekommenderar vi Google och följande källor: