Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Kraków Car rental Kraków Mietwagen Krakau Autohuur Kraków Biluthyrning Kraków Location de voitures Kraków Alquiler de coches Cracovia Autonoleggio Cracovia Billeje Kraków Bilutleie Kraków Autovuokraamo Kraków Aluguer de carros Cracóvia Wypożyczalnia samochodów Kraków Autovermietung Krakau Mietauto Krakau
Biluthyrning Kraków

Biluthyrning Kraków

Hem > Biluthyrning Polen

EasyTerra biluthyrning Kraków är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Kraków

EasyTerra Biluthyrning Kraków jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Polen, men i en annan stad än Kraków, så kan du besöka sidan Biluthyrning Polen för att boka din bil.

Information om Kraków

Hyrbil Kraków
Hyrbil Kraków

Inledning

Kraków är den enda större polska staden som inte bombades under andra världskriget. Den vackra historiska stadskärnan - med sitt inre centrum Rynek Glowny - är värd ett besök. Bara den medeltida staden har så gott som försvunnit efter att det mesta revs ner under tidigt 1800-tal. Fram till slutet av 1500-talet var Kraków Polens huvudstad och ett viktigt kunskapscentrum (stadens universitet var världskänt).
I närheten av Kraków ligger det forna nazistiska koncentrationslägret Auschwitz, som numera är ett museum för att bevara minnet av de offer som omkom i gaskamrarna där.

Befolkning

Staden har 800 000 invånare och är den tredje största staden i Polen. Om man räknar med förorterna är befolkningen 1,5 miljon.

Geografiskt läge

Kraków ligger i södra Polen vid foten av Karpaterna som utgör gränsen till Slovakien. Staden är belägen vid Wisla, Polens viktigaste flod, som flyter genom landet innan den mynnar ut i havet i närheten av Gdansk. På kullen Wawel i närheten av staden ligger Krakóws citadell.

Ekonomi

Staden är ett av landets viktigaste ekonomiska centrum. Det finns en utvecklad industri med järn- och stålproduktion, aluminiumtillverkning, kemiska produkter, maskiner och livsmedelsprodukter.
Dessutom spelar turism en viktig roll. Kraków tar årligen emot över 7 miljoner inhemska och utländska besökare och det antalet växer ännu. Av tradition är staden också ett viktigt utbildningscentrum.

Flygplatser

Stadens internationella flygplats - Balice flygplats - är belägen 1,2 mil väster om staden. Det finns många anslutningar till europeiska huvudstäder inklusive Amsterdam, och även till Chicago och New York. Under sommaren går det många chartrade flyg till olika platser i Nordafrika.
Från flygplatsen kan Kraków nås på 20 minuter. Vidare finns det två busslinjer som går till stadens centrum (192 och 208).

Kollektivtrafik

Stadens centralstation - Dworzec Glowny - är belägen precis utanför den gamla stadskärnan. Det finns ett reguljärt höghastighetståg till Warszawa (2 timmar och 45 minuter) och det finns många internationella förbindelser till exempelvis Berlin, Frankfurt, Wien och Prag. I själva staden finns det spårvagnar och bussar. Man kan köpa en dagsbiljett i ett tidningsstånd. Kom ihåg att stämpla kortet direkt vid påstigningen. Biljetten gäller i en timme efter det att den stämplats. Vecko- eller månadskort behöver inte stämplas.

Trafik och parkering

Kraków är lätt att nå: västerifrån (Wroclaw) via A4 och norrifrån (Warszawa) via A1.
Den gamla stadskärnan är i stort sett bilfri. Man kan parkera bilen på en av de övervakade parkeringsplatserna. I närheten av centrum finns två av dessa parkeringsplatser: vid plac Szczepanski och vid plac swietego Ducha.
Vägbygge och vägunderhåll i Polen har inte motsvarat den enorma ökningen av antalet bilar. Även om väldiga satsningar görs för att förbättra landets vägsystem, kommer det förmodligen att dröja flera år innan man uppnår den nivån man är van vid i västvärlden.

Hotell

Liksom antalet bilar har antalet turister också växt drastiskt. Det finns ett godtagbart utbud vad gäller medelklassiga hotell, men det är föga troligt att man hittar lyxiga hotell i närheten av den gamla staden. Det finns många billiga alternativ, men undvik hotellen i området Nowa Huta, vilka tidigare användes som logi för temporära industriarbetare. Däremot finns det många bed & breakfast och lägenheter tillgängliga. Hyr endast dessa genom officiella ombud!

Externa källor

För mer information om Kraków rekommenderar vi Google och följande källor: