Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Reggio Calabria Car rental Reggio Calabria Mietwagen Reggio Calabria Autohuur Reggio Calabria Biluthyrning Reggio Calabria Location de voitures Reggio Calabre Alquiler de coches Reggio Calabria Autonoleggio Reggio Calabria Billeje Reggio di Calabria Bilutleie Reggio di Calabria Autovuokraamo Reggio Calabria Aluguer de carros Reggio di Calabria Wypożyczalnia samochodów Reggio Calabria Autovermietung Reggio Calabria Mietauto Reggio Calabria
Biluthyrning Reggio Calabria

Biluthyrning Reggio Calabria

Hem > Biluthyrning Italien

EasyTerra biluthyrning Reggio Calabria är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Reggio Calabria

EasyTerra Biluthyrning Reggio Calabria jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Reggio Calabria, så kan du besöka sidan Biluthyrning Italien för att boka din bil.

Information om Reggio Calabria

Hyrbil Reggio Calabria
Hyrbil Reggio Calabria

Inledning

Reggio Calabria officiella namn är Reggio di Calabria, men prefixet utelämnas ofta. Det är en gammal stad som grundades av grekerna på 800-talet f. Kr. På 1970- och 1980-talen höll maffian staden i ett stadigt grepp. Men på 1990-talet föddes en motrörelse som ville sätta stopp för den utbredda korruptionen. Symbolen för stadens återhämtande är strandpromenaden Lungomare Falcomatà, som är uppkallad efter den borgmästare som var engagerad i kampen mot maffians korruption. Stränderna norr och söder om Reggio (vid de Tyrrenska och Joniska haven) lockar många turister. Man bör inte glömma att besöka det intressanta Museet över Storgrekland (Museo Nazionale della Magna Grecia). Landskapet runtomkring staden är fantastiskt. Dess höjdpunkt är nationalparken som omger berget Aspromonte.

Befolkning

Staden har en befolkning på omkring 200 000 invånare.

Geografiskt läge

Reggio Calabria är belägen på spetsen av den italienska "stöveln", i den sydligaste delen av det italienska fastlandet. Staden Messina – på Sicilien – ligger på andra sidan av en smalt sund.

Norr om sundet ligger Tyrrenska havet, söder om Joniska havet.

Ekonomi

Reggio Calabrias hamn spelar en viktig roll i den lokala ekonomin. Inte bara för export av regionala jordbruksprodukter utan även för fisket. Tack vare de vackra stränderna i området, är Reggio ett populärt semestermål. I området finns olivlundar, druv- och citrusfruktsodlingar. Bland annat odlas bergamottcitron, en sur citrusfrukt, som används till att smaksätta tesorten Earl Grey. Oljan från bergamottcitronens skal är en parfymingrediens. Dessutom finns det tobaksindustri i Reggio Calabria.

Flygplatser

Reggio Calabria flygplats är belägen i stadens södra utkant. Aeroporto dello Stretto Tito Minniti är enkel att nå med hyrbil. Från centrum följer man Viale Calabria. Flygplatsen kan också nås från SS106. Avfarten till terminalen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Reggio Calabria har bra kollektivtrafik. Bussarna är moderna, de går regelbundet och är vanligtvis punktliga. Dessutom finns det bra tåg- och bussförbindelser till andra platser i Calabria och till resten av Italien.

Trafik och parkering

Reggio Calabria är en ganska livligt trafikerad stad och man behöver kanske lite tid att vänja sig vid den italienska körstilen. Emellertid är det inte svårt att hitta i Reggio. Det är inte tillrådigt att parkera på gatan. Det finns gott om övervakade parkeringsfaciliteter tillgängliga.

Hotell

Själva staden har ett brett utbud av hotell och pensionat. Vid stränderna norr och söder om staden ligger det större hotell och semesteranläggningar. Dessutom finns det ett flertal campingplatser i området. Reggio och dess omgivningar är ett populärt semestermål. Om man vill besöka Reggio Calabria på sommaren, rekommenderar vi att man bokar logi i god tid innan resan.

Extera källor

För mer information om Reggio Calabria rekommenderar vi Google och följande källor: