Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Parma Car rental Parma Mietwagen Parma Autohuur Parma Biluthyrning Parma Location de voitures Parme Alquiler de coches Parma Autonoleggio Parma Billeje Parma Bilutleie Parma Autovuokraamo Parma Aluguer de carros Parma Wypożyczalnia samochodów Parma Autovermietung Parma Mietauto Parma
Biluthyrning Parma

Biluthyrning Parma

Hem > Biluthyrning Italien

EasyTerra biluthyrning Parma är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Parma

EasyTerra Biluthyrning Parma jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Parma, så kan du besöka sidan Biluthyrning Italien för att boka din bil.

Information om Parma

Hyrbil Parma
Hyrbil Parma

Inledning

Den italienska staden Parma är berömd för sin skinka och ost. Emellertid handlar inte allting om mat. Parma har även ett storslaget historiskt centrum som lockar många turister varje år.

Befolkning

Staden har ungefär 170 000 invånare.

Geografiskt läge

Parma är belägen vid floden med samma namn i den bördiga Po-dalen i norra Italien. Floden Parma har sitt ursprung i Apenninerna söder om staden. Parma ligger ungefär mittemellan Milano (nordväster om staden) och Bologna (sydöster om Parma).

Ekonomi

Parma har en lång tradition när det gäller mat. Livsmedelstillverkningsindustrin är därför väl representerad. Förutom osten och skinkan som nämndes ovan, så hyser Parma fabriker för framställning av produkter gjorda på tomater (puré, juice och ketchup), ärtor och majs. Mejeriebolaget Parmalat har sitt huvudkontor i staden. Maskiner som används inom livsmedelsframställningsindustrin och jordbruket tillverkas också i Parma. Dessutom finns ett av de äldsta universiteten i världen i Parma, vilket utgör en stor turistattraktion.

Flygplatser

Stadens flygplats Aeroporto di Parma ‘Giuseppe Verdi’ är belägen mindre än fyra kilometer nordväster om stadens centrum. Den är enkel att nå med hyrbil via Via Reggio och Strada Cornocchio. Man kan även ta den norra ringvägen (Tangenziale Nord) för att komma till Parma flygplats.

Kollektivtrafik

Stadens kollektivtrafik består av bussar och trådbussar (fyra linjer). Det finns även buss- och tågförbindelser till andra städer i norra Italien, bland annat till Milano, Bologna och La Spezia.

Trafik och parkering

Att hitta en ledig parkeringsplats i Parma är ganska svårt. I stadens centrum är parkeringsplatserna reserverade för invånarna. Utanför stadskärnan måste man betala för att parkera på gatan (endast tillåtet vid blåa trottoarkanter). Lyckligtvis finns det fem parkeringshus runtomkring centrum (Goito, Toschi, Duc, Dus och Via Abbeveratoia) där det är enkelt att parkera sin hyrbil. Som ett alternativ finns det även pendelparkeringar i utkanten av staden, nära ringvägen, från vilken man kan fortsätta sin resa med kollektivtrafik.

Hotell

Allt fler turister besöker Parma vilket märks på det växande antalet hotellbäddar. Parma har ett stort utbud av logi, men om man vill besöka staden på sommaren så rekommenderar vi att man bokar rummet i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Parma, rekommenderar vi Google och följande källor: