Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Cork Car rental Cork Mietwagen Cork Autohuur Cork Biluthyrning Cork Location de voitures Cork Alquiler de coches Cork Autonoleggio Cork Billeje Cork Bilutleie Cork Autovuokraamo Cork Aluguer de carros Cork Wypożyczalnia samochodów Cork Autovermietung Cork Mietauto Cork
Biluthyrning Cork

Biluthyrning Cork

Hem > Biluthyrning Irland

EasyTerra biluthyrning Cork är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Cork

EasyTerra Biluthyrning Cork jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Irland, men i en annan stad än Cork, så kan du besöka sidan Biluthyrning Irland för att boka din bil.

Information om Cork

Hyrbil Cork
Hyrbil Cork

Inledning

Cork är den andra största staden på Irland och huvudstad i grevskapet Cork, det största grevskapet i Irland. Namnet kommer från det irländska ordet 'corcaigh', vilket betyder 'marskland'. Stadens centrum består av vackra krokiga gator, men det finns också många trendiga affärer. Du kommer naturligtvis inte att ha några problem med att hitta en äkta irländsk pub. Staden är väldigt stolt över sina två 1800-tals katedraler. Nära Cork ligger Irlands äldsta slott: Blarney slott. Det finns också utmärkta golfbanor i regionen.

Befolkning

Om man räknar med förorterna har Cork ungefär 275 000 invånare. Människorna som bor i staden anser sig vara olika de som bor i andra delar av Irland, särskilt de som bor i Dublin. Cork grevskap kallas också 'rebellernas grevskap ', eftersom det hade en betydande roll i den irländska kampen för självständighet och i inbördeskriget.

Geografiskt läge

Cork ligger på den engelska sydkusten, där floden Lee flyter ut i Corks hamn, en djup havsvik. Ön i floden Lee utgör Corks hjärta.

Ekonomi

Cork är en viktig hamn, från vilken många produkter från landets inre delar skeppas iväg, till exempel får och ull. Under senare år har staden utvecklats till Irlands centrum för IT. Cork är det europeiska högkvarteret för Apple datorer. Motorola och Amazon.com är också belägna där. Dessutom skapar den farmaceutiska industrin många arbetsmöjligheter. Pfizer och Novartis har stora fabriker i Cork.
Dessutom har Cork två stora bryggerier: Murphy's Irish Stout och Beamish and Crawford. Bryggerierna har funnits i flera århundraden.

Flygplatser

Corks internationella flygplats ligger sex kilometer söder om staden Cork, vid N27. Omkring ett dussintal flygbolag erbjuder dagliga flygningar till över 50 destinationer. Prispressaren EasyJet använder också flygplatsen. 2006 öppnades en ny terminal och flygplatsen hoppas kunna ta emot fem miljoner passagerare om året om några år. Från Parnell Place bussterminal finns en bussförbindelse till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Stadsbussar, lokalbussar och interregionala bussar avgår alla från Parnell Place. Varje timme avgår bussar till Killarney, Waterford och Limerick/Galway. Det finns också en reguljärförbindelse till Dublin och det finns en daglig Euroliner-förbindelse till Victoria bussterminal i London med en nattfärja till England. Från stationen Kent går åtta tåg till Dublin om dagen.

Stadstransporten är medioker. Utanför stadens centrum är busshållplatserna dåligt utmärkta och det finns vanligtvis ingen tidtabell. Dessutom har stadsbussarna i Cork bara en dörr där passagerarna går av och på, vilket inte är särskilt effektivt.

Trafik och parkering

Först och främst måste du komma ihåg att irländarna kör på vänster sida av gatan, vilket betyder att ratten sitter på höger sida. Du kommer snabbt att vänja dig vid det, men du kanske behöver träna lite i ett lugnt kvarter. I bostadsområden är hastighetsbegränsningen 48 kilometer i timmen (30 mph). På andra platser är den högst tillåtna hastigheten 96 kilometer i timmen (60 mph). På motorvägar är hastighetsbegränsningen 112 kilometer i timmen (70 mph).

I Corks centrum behöver du en så kallad parkeringsskiva för att parkera din bil på gatan. Den kan köpas på många ställen. Det är ett skrapkort på vilket du skrapar av den tid du parkerade bilen. Det finns skyltar som anger hur lång tid du får lämna bilen. Om du parkerar längre tid än vad som är tillåtet kan din bil bli fastlåst eller ivägbogserad.

På North Main Street finns en stor bilparkering. Det finns också bilparkeringar i och omkring stadens centrum. I södra delen av staden finns en infartsparkering som kallas Black Ash P+R. Var tionde minut går en buss till staden centrum.

Hotell

I Cork och dess omgivning finns det gott om hotell. Det finns enkla bed & breakfast, men också lyxhotell. Ibland ligger dessa i historiska byggnader. Under sommaren lockar Cork många turister. Vi rekommenderar dig att boka i förväg under den perioden.

Externa källor

För mer information om Cork rekommenderar vi Google och följande källor: