Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Mulhouse Car rental Mulhouse Mietwagen Mulhouse Autohuur Mulhouse Biluthyrning Mulhouse Location de voitures Mulhouse Alquiler de coches Mulhouse Autonoleggio Mulhouse Billeje Mulhouse Bilutleie Mulhouse Autovuokraamo Mulhouse Aluguer de carros Mulhouse Wypożyczalnia samochodów Mulhouse Autovermietung Mulhouse Mietauto Mulhouse
Biluthyrning Mulhouse

Biluthyrning Mulhouse

Hem > Biluthyrning Frankrike

EasyTerra biluthyrning Mulhouse är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Mulhouse

EasyTerra Biluthyrning Mulhouse jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Mulhouse, så kan du besöka sidan Biluthyrning Frankrike för att boka din bil.

Information om Mulhouse

Hyrbil Mulhouse
Hyrbil Mulhouse

Inledning

Mulhouse är en industristad i södra Alsace. Staden är mest känd för sina intressanta museer, speciellt Cité de l’Automobile (även kallad Musée National de l’Automobile) och Musée Français du Chemin de Fer (även Cité du train), vilka är de största bil-, respektive tågmuseerna i Frankrike. Här finns även Electropole (elektricitetsmuseum), Musée de l'impression sur étoffes (tryckta textilier) och en botanisk trädgård som även har ett zoo.

Befolkning

Staden har över 110 000 invånare.

Geografiskt läge

Mulhouse är beläget i nordöstra Frankrike, precis norr om gränsen till Schweiz och väster om den tyska gränsen. Fram till 1798 tillhörde staden Schweiz, men detta år valde befolkningen att tillhöra Frankrike. Två floder rinner genom Mulhouse, Doller och Ill, båda är bifloder till Rhen. 

Ekonomi

Mulhouse är ett industricentrum med bil-, kemi-, elektronik- och mekaniska industrier.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg är belägen 2,2 mil sydost om staden: den ligger i franskt territorium, men den drivs både av Frankrike och Schweiz.

Kollektivtrafik

Mulhouse har ett utmärkt kollektivtrafiksystem som består av ett tätt nätverk av buss- och spårvagnslinjer. Stadens centrum är det bäst att utforska till fots. Man kan parkera hyrbilen vid universitetet eller vid Nouveau Bassin och sedan ta sig vidare till centrum med kollektivtrafik på sex minuter.

Trafik och parkering

Runtomkring stadens hjärta (vilket utgörs av en zon för fotgängare) kan man parkera på gatan, men i högst tre timmar. Det finns även många parkeringsgarage runtom i staden.

En hyrbil är ett utmärkt transportmedel om man vill upptäcka Alsace. Det finns ett flertal vägar längs regionens vingårdar och tio kilometer nordväst om Mulhouse, vid D430, hittar man Écomusée d'Alsace. Det är ett trevligt friluftsmuseum där man kan beskåda Alsace traditionella byggnader. Det är beläget vid sidan om en stängd gruva där det bröts pottaska. De före detta gruvarbetarna visar besökarna genom schakten och tunnlarna.

Hotell

Det finns många övernattningsalternativ i Mulhouse, men några hotell är av det dyra slaget. Vi rekommenderar att man jämför priser innan man bokar hotellrum. Ett billigare alternativ är HI vandrarhem, där man även kan campa. Det finns en annan campingplats 4 kilometer söder om staden, bredvid floden Ill.

Externa källor

För mer information om Mulhouse, rekommenderar vi Google och följande källor: