Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Bergerac Car rental Bergerac Mietwagen Bergerac Autohuur Bergerac Biluthyrning Bergerac Location de voitures Bergerac Alquiler de coches Bergerac Autonoleggio Bergerac Billeje Bergerac Bilutleie Bergerac Autovuokraamo Bergerac Aluguer de carros Bergerac Wypożyczalnia samochodów Bergerac Autovermietung Bergerac Mietauto Bergerac
Biluthyrning Bergerac

Biluthyrning Bergerac

Hem > Biluthyrning Frankrike

EasyTerra biluthyrning Bergerac är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Bergerac

EasyTerra Biluthyrning Bergerac jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Järnvägsstationer

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Bergerac, så kan du besöka sidan Biluthyrning Frankrike för att boka din bil.

Information om Bergerac

Hyrbil Bergerac
Hyrbil Bergerac

Inledning

Den mysiga staden Bergerac ligger vid floden Dordogne, som också är namnet på departementet. I de gamla korsvirkeshusen ligger fina små butiker och restauranger inhysta. Man blir häpen över den enorma mängd vackra blommor som finns i staden. Nej, det finns ingen stor kyrka eller något gammalt slott att beskåda, men man blir glatt överraskad av den avslappnade atmosfären och invånarnas vänlighet.

Befolkning

Mer än 26 000 människor bor i Bergerac.

Geografiskt läge

Bergerac ligger i departementet Dordogne, som är en del av regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. I vid bemärkelse ligger staden norr om floden Dordogne, som föds i Centralmassivet och rinner samman med Garonne norr om Bordeaux.

Ekonomi

Staden ligger i ett vindistrikt och vinproduktion är därför en av de viktigaste aktiviteterna. Öster om Bergerac ligger vindistriktet Pécharmant, där mustigt rödvin tillverkas. Söder om staden ligger Monbazillac, varifrån många söta viner härstammar. Dessutom är Bergerac ett traditionellt centrum för tobakshandel. 

Flygplatser

Aéroport de Bergerac-Roumanière ligger ungefär 5 kilometer sydost om staden, precis bredvid Route Nationale 21. Budgetflygbolag upprätthåller förbindelser till många destinationer i Storbritannien och Irland, men det finns också flygningar till och från ParisBryssel och Amsterdam. Med en hyrbil är det enkelt att nå Bordeaux från flygplatsen: följ N21 och sedan D936. 

Kollektivtrafik

Det finns tre busslinjer i Bergerac. Under dagen går bussarna regelbundet, men det går färre bussar på kvällar och helger.

Trafik och parkering

De smala, trånga gatorna i Bergeracs centrum är det bäst att utforska till fots. Det är inga problem att hitta en parkeringsplats till hyrbilen utanför centrum. Bergerac är en utmärkt utgångspunkt om man vill utforska Dordogne. Därför är en hyrbil oumbärlig.

Hotell

Inuti och runtomkring Bergerac har man inget problem att hitta logi. Det finns enkla vandrarhem, medelklass hotell och campingplatser. Dessutom finns det ett flertal charmiga hus och bondgårdar att hyra i stadens omgivning. På webbplatsen för turism i Bergerac (se nedan), finns mer information om olika möjligheter.

Externa källor

För mer information om Bergerac, rekommenderar vi Google och följande källor: