Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Dubai Car rental Dubai Mietwagen Dubai Autohuur Dubai Biluthyrning Dubai Location de voitures Dubaï Alquiler de coches Dubái Autonoleggio Dubai Billeje Dubai Bilutleie Dubai Autovuokraamo Dubai Aluguer de carros Dubai Wypożyczalnia samochodów Dubaj Autovermietung Dubai Mietauto Dubai
Biluthyrning Dubai

Biluthyrning Dubai

Hem > Biluthyrning Förenade Arabemiraten

EasyTerra biluthyrning Dubai är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Dubai

EasyTerra Biluthyrning Dubai jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Förenade Arabemiraten, men i en annan stad än Dubai, så kan du besöka sidan Biluthyrning Förenade Arabemiraten för att boka din bil.

Information om Dubai

Hyrbil Dubai
Hyrbil Dubai

Inledning

Dubai är ett av de sju shejkdömena i Förenade Arabemiraten. Under de senaste åren har detta emirat växt enormt som turistmål, särskilt för korta semestrar. Besökarna kommer dit för att shoppa, njuta av modern arkitektur i Dubai City, rida genom öknen eller koppla av på stranden.

Befolkning

Dubai har en och halv miljon invånare. Proportionen mellan män och kvinnor är mycket ojämn: ungefär en miljon män och en halv miljon kvinnor. Detta beror på att det bor ett stort antal utländska arbetare i landet. De flesta av dem är män från Pakistan, Indien och Bangladesh, vilka främst arbetar inom byggnadssektorn.

Geografiskt läge

Förenade Arabemiraterna är belägna i den östra delen av den Arabiska halvön, vid Persiska viken. Dubai gränsar till Abu Dhabi och emiratet Sharjah. Exklaven Hatta gränsar till Oman. Dubai City ligger precis vid Persiska viken vid mynningen till Dubaiviken, en havsarm som går diagonalt genom staden. Dubai har en utsträckning på över 4000 km².

Ekonomi

Ursprungligen baserade sig Dubais ekonomi endast på intäkter från oljan. Men eftersom Dubais tillgång på olja inte är särskilt stor så har ekonomin tagit en annan kurs. Bygget av skyskrapor och andra moderna byggnader spelar en viktig roll i den lokala ekonomin. Dessutom försörjer sig emiraterna på handel och de utgör även ett viktigt centrum för finansiell service. Turismen har också ökat dramatiskt: år 2000 besöktes emiratet av 3 miljoner turister, 2010 förväntas 10 miljoner turister komma till Dubai.

Flygplatser

Dubai internationella flygplats ligger endast 4 kilometer från stadens centrum. Med en hyrbil kan man nå flygplatsen via motorväg D-89 (även kallad Al Maktoum, Flygplatsvägen eller Al Khawaneej). 2010 kommer en ny flygplats att öppnas, Al Maktoum internationella flygplats, 3,5 mil sydväst om Dubai City. Detta kommer att bli världens största flygplats och den kommer bara att användas av utländska flygbolag.

Kollektivtrafik

Dubai har ett utmärkt bussnät. Det finns också ett bussnät som fungerar på natten: mellan viktiga hållplatser går det en buss en gång i halvtimmen. Det finns även en tunnelbanelinje. I slutet av 2010 beräknar man att en andra tunnelbanelinje börjar fungera. Man planerar även att anlägga en tredje och en fjärde linje. Det är trevligt att åka en tur med abra (en färja som korsar viken), även om det bara är för att njuta av den underbara utsikten över staden.

Trafik och parkering

Även om Dubai har investerat enorma summor i byggandet av (motor) vägar så håller inte vägbygget samma takt som tillväxten av trafiken. Det är inte tillrådigt att använda hyrbilen i rusningstrafik: trafiken på vägarna runtomkring Dubai City står stilla. Dessutom finns det fyra platser i Dubai där man måste betala vägtull. Detta system är automatiskt. När man lämnar tillbaka hyrbilen så får man betala vägavgiften. 

Hotell

Eftersom turismen får allt större betydelse för Dubai så finns det ett stort utbud av hotell. Några är extravaganta och lyxiga (det mest välkända och dyraste exemplet är Burj al-Arab), men man kan hitta billigare och ändå bra hotellrum. Riktiga budgethotell finns inte i Dubai.

Externa källor

För mer information om Dubai rekommenderar vi Google och följande källor: