Ring oss gratis:
0208 88599
Autohuur Porto Alegre Car rental Porto Alegre Mietwagen Porto Alegre Autohuur Porto Alegre Biluthyrning Porto Alegre Location de voitures Porto Alegre Alquiler de coches Porto Alegre Autonoleggio Porto Alegre Billeje Porto Alegre Bilutleie Porto Alegre Autovuokraamo Porto Alegre Aluguer de carros Porto Alegre Wypożyczalnia samochodów Porto Alegre Autovermietung Porto Alegre Mietauto Porto Alegre
Biluthyrning Porto Alegre

Biluthyrning Porto Alegre

Hem > Biluthyrning Brasilien

EasyTerra biluthyrning Porto Alegre är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Porto Alegre

EasyTerra Biluthyrning Porto Alegre jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Brasilien, men i en annan stad än Porto Alegre, så kan du besöka sidan Biluthyrning Brasilien för att boka din bil.

Information om Porto Alegre

Hyrbil Porto Alegre
Hyrbil Porto Alegre

Inledning

Porto Alegre (bokstavligen: Glada Hamnen) är huvudstad i den sydligaste staten i Brasilien, Rio Grande do Sul. Staden grundades av invandrare från Azorerna 1742. På 1800-talet slog sig många tyska och italienska invandrare ner i staden. Denna mångfald i befolkningen kan man se i arkitekturen. Naturligtvis finns det många portugisiska influenser men man ser även spanska och andra europeiska arkitektoniska stilar. Brasilianarna säger också att de vackraste kvinnorna i landet bor i Porto Alegre. Det får man döma själv... 

Befolkning

Själva staden har nästan en och en halv miljoner invånare, men över fyra miljoner bor i storstadsområdet Porto Alegre. 

Geografiskt läge

Porto Alegre är beläget i södra Brasilien, där Guaíbafloden rinner ut i Brasiliens största lagun, Lagoa dos Patos. Den här lagunen är 28 mil lång och är skild från Atlanten genom en sandbank som är åtta kilometer bred i genomsnitt. Själva staden ligger i övergångsområdet mellan subtropiska skogar och Sydamerikas pampas (grässlätter). 

Ekonomi

Porto Alegres hamn spelar en viktig roll i exporten av lokala produkter, däribland frukt (huvudsakligen plommon och persikor), ris, kassava, nötkött, sojabönor och trä. Det finns också en större läderindustri som huvudsakligen tillverkar skor. De elektrotekniska och IT-industrierna är på uppgång. Vidare finns det stålverk och en stor petrokemianläggning. Porto Alegre är också ett utbildningscentrum med bland annat två universitet och andra högre utbildningsinstitut. 

Flygplatser

Stadens flygplats ligger norr om Porto Alegre. Flygplatsens officiella namn är Salgado Filho och kan lätt nås med hyrbil, åtminstone utanför rusningstid. Från centrum följer man Avenida Pres. Castelo Branco (huvudvägen från floden) eller Avenida Farrapos norrut. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Porto Alegre har bra och effektiva allmänna busskommunikationer. Mestadels kör stadsbussarna i särskilda bussfiler. Det kan vara svårt att ta reda på vilken buss som stannar var, vid vilken tid och vilka slutdestinationerna är. Lokalbefolkningen är alltid redo att hjälpa till. Minibussar (som känns igen på den röda och blå färgen) kan man hejda var som helst och man kan gå av var man vill. 

Det finns också en tunnelbanelinje mellan stadens centrum och de norra förorterna. 

Trafik och parkering

Det är inte svårt att hitta vägen i Porto Alegre i en hyrbil. Från centrum går det stora huvudleder (Avenidas) i alla riktingar. Porto Alegre är dock en livlig affärsstad, med stora trafikstockningar under rusningstrafiken morgon och kväll. Man måste betala för att parkera i stadens centrum, men i de så kallade Areas Azul kan man parkera en kort stund (10 minuter) gratis. Det är bäst att parkera sin hyrbil på en bevakad parkeringsplats eller i ett av parkeringshusen i och runt om Porto Alegres centrum.  

Hotell

Porto Alegre har ett stort logiutbud. Eftersom staden är södra Brasiliens kommersiella centrum finns det många affärshotell, men man kan också hitta mellanklass- och lågprishotell. Vi rekommenderar att man bokar hotellrum i god tid. 

Externa källor

För mer information om Porto Alegre rekommenderar vi Google och följande källor: