Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Antwerpen Car rental Antwerp Mietwagen Antwerpen Autohuur Antwerpen Biluthyrning Antwerpen Location de voitures Anvers Alquiler de coches Amberes Autonoleggio Anversa Billeje Antwerpen Bilutleie Antwerpen Autovuokraamo Antwerpen Aluguer de carros Antuérpia Wypożyczalnia samochodów Antwerpia Autovermietung Antwerpen Mietauto Antwerpen
Biluthyrning Antwerpen

Biluthyrning Antwerpen

Hem > Biluthyrning Belgien

EasyTerra biluthyrning Antwerpen är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Antwerpen

EasyTerra Biluthyrning Antwerpen jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Om du letar efter en hyrbil i Belgien, men i en annan stad än Antwerpen, så kan du besöka sidan Biluthyrning Belgien för att boka din bil.

Information om Antwerpen

Hyrbil Antwerpen
Hyrbil Antwerpen

Inledning

Antwerpen är Belgiens andra största stad och den har en lång och rik historia. I dess vackra stadskärna finns historiska byggnader från olika perioder. Staden har också många intressanta museer och konstgallerier. Där finns ett stort antal (ofta mycket exklusiva) butiker, och Antwerpens nattliv är känt utanför Belgiens gränser, vilket är anledningen till att många belgare och utlänningar (speciellt holländare) älskar att tillbringa en eller flera dagar i denna avslappnade stad.

Befolkning

Staden har en halv miljon invånare, även om Stor-Antwerpen har över en miljon invånare. Folk från Antwerpen kallas 'sinjoren', men bara om deras förfäder också kom från Antwerpen. Ordet 'sinjoor' går tillbaka till Spanska Inkvisitionen och det kommer från det spanska ordet señor.

Geografiskt läge

Antwerpen ligger i norra Belgien, inte långt från den holländska gränsen. Staden har byggts på den högra sidan av floden Schelde, som förenas med Nordsjön via Westerschelde (i Nederländerna). Staden ligger 4,7 mil norr om Bryssel. Amsterdam ligger 15,9 mil från Antwerpen, Brygge på 10,4 mils avstånd, den tyska staden Aachen på 14 mils avstånd, och Paris på 34,7 mils avstånd.

Ekonomi

Antwerpen är ett viktigt ekonomiskt centrum, inte minst på grund av sin hamn. Det är den tredje största hamnen i Europa (efter Rotterdam och Hamburg). Liksom Rotterdam, har Antwerpens hamn en stor petrokemisk industri. Dessutom är staden världens största centrum för förädling av och handel med diamanter. Under senare år har Antwerpen också blivit en modestad.
Turism spelar också en viktig roll. Antwerpen anses som en 'trendig' stad: en stad som har en mycket modern känsla men också en historisk prägel. Antwerpen besöks av nästan en miljon turister (dagligen).

Flygplatser

Den lilla flygplatsen Antwerpen-Deurne ligger 7 kilometer från stadens centrum men den används bara av ett fåtal transportföretag. Varje dag går flyg till och från London, men därutöver används flygplatsen huvudsakligen av privata plan eller affärsplan.  Bryssels flygplats ligger mindre än 50 kilometer bort och det är en timmes bussresa mellan denna flygplats och Antwerpen.

Kollektivtrafik

Staden har ett omfattande spårvagn- och busslinjesystem vilket drivs av 'De Lijn'. Spårvagnarna går delvis under markytan. För tillfället pågår ett arbete för att utveckla nätverket för kollektivtrafiken. Färdbiljetter kan köpas i tidningskiosker och i mataffärer och är då 20% billigare än om de köps direkt av chauffören.

Det internationella tåget mellan Amsterdam och Paris (Thalys) gör uppehåll på Antwerpens Centralstation. Internationella snabbussar från Eurolines och Ecolines har också Antwerpen som slutstation eller uppehåll.

Trafik och parkering

Det är lätt att komma till Antwerpen via ringleden som går runt staden. Denna ringled ansluter till de viktigaste motorvägarna. Under morgonens och kvällens rusningstrafik blir det ofta trafikstockning.

Inne i Antwerpens centrum är många gator och torg bilfria. Dessutom finns det många enkelriktade gator. Stadens myndigheter försöker också begränsa både biltrafiken och parkering direkt på gatan i centrum. Det innebär inget problem eftersom det finns gott om parkeringsplatser i centrum. Parkera bilen på en av dessa parkeringsplatser och fortsätt till fots eller med kollektivtrafik.

Hotell

I Antwerpen kan man välja mellan ett stort antal hotell. Det finns enkla vandrarhem, men det finns också ett antal lyxhotell. Det finns ett femstjärnigt hotell. Antwerpen är inte bara ett populärt turistmål, det är också ett ekonomiskt och kulturellt centrum där många utställningar och konferenser organiseras. Vi rekommenderar att hotell bokas i förväg.

Externa Källor

För mer information om Antwerpen rekommenderar vi Google och följande källor: