Ring oss gratis:
☎ +49 89 244473 702 (International)
Autohuur Tirana Car rental Tirana Mietwagen Tirana Autohuur Tirana Biluthyrning Tirana Location de voitures Tirana Alquiler de coches Tirana Autonoleggio Tirana Billeje Tirana Bilutleie Tirana Autovuokraamo Tirana Aluguer de carros Tirana Wypożyczalnia samochodów Tirana Autovermietung Tirana Mietauto Tirana
Biluthyrning Tirana

Biluthyrning Tirana

Hem > Biluthyrning Albanien

EasyTerra biluthyrning Tirana är ett oberoende företag. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag och gör det enkelt för dig att boka en billig hyrbil var du än befinner dig.

Var skulle du vilja hyra en bil?

Lämna tillbaka på en annan ort?

Var vill du lämna tillbaka din bil?

Hämtningsdatum
vid
Återlämningsdatum
vid
 
Sök
Kända uthyrningsbolag. Enormt utbud. Stora besparingar!

Platser i Tirana

EasyTerra Biluthyrning Tirana jämför priser mellan biluthyrningsföretag på de platser som anges nedan.

Flygplatser

Kontor i centrum


Om du letar efter en hyrbil i Albanien, men i en annan stad än Tirana, så kan du besöka sidan Biluthyrning Albanien för att boka din bil.

Information om Tirana

Hyrbil Tirana
Hyrbil Tirana

Inledning

Tirana, Albaniens huvudstad har inte många sevärdheter men turisterna tycker ändå att det är en trevlig stad. Stortorget (Sheshi Skënderbej) är enormt stort, precis som kommunisterna ville ha det. Detta torg kommer man att ta hand om under de närmaste åren: det kommer att finnas fler parker och trädgårdar, det kommer att bli ett gågateområde och nya byggnader kommer att byggas runt om torget. Tiranas nattliv har utvecklats ordentligt under senare år med bland annat trendiga nattklubbar. 

Befolkning

Den albanska huvudstaden har omkring 625 000 invånare. 

Geografiskt läge

Tirana är centralt beläget vid floden Ishëm, över 3 mil från Adriatiska havet. Staden är omgiven av kullar och det finns 4 (konstgjorda) sjöar inom stadsgränsen. En stor park har anlagts nära sjön Tirana i den södra delen av staden. 

Ekonomi

Staden är ett viktigt ekonomiskt centrum med livsmedelsfabriker, (jordbruks) maskiner och metallprodukter. Textilindustrin är också en viktig inkomstkälla. Sedan kommunismens fall har servicesektorn växt betydligt. 

Flygplatser

Flygplatsen i den albanska huvudstaden heter officiellt Tirana internationella flygplats Nënë Tereza, efter Moder Teresa som var av albanskt ursprung. Den ligger 1,7 mil nordväst om den albanska huvudstaden och kan nås med hyrbil via den nya motorvägen från Tirana till hamnstaden Durrës. Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Tiranas kollektivtrafik består av ett hyfsat bra bussnät. Bussar med skylten 'Unze' kör från den inre ringleden runt om i centrum. Det finns också bussar till resmål utanför Tirana, däribland badorterna på kusten och det finns långfärdsbussar till bland annat den grekiska staden Thessaloníki, Makedoniens huvudstad Skopje och till Priština i Kosovo.

Trafik och parkering

Albanien håller på att förbättra sin infrastruktur med hjälp av europeiskt ekonomiskt stöd. Flera nya motorvägar har anlagts från Tirana och ringleden runt om huvudstaden kommer också att förbättras. Det finns många gamla bilar i Tirana vilket gör att luftföroreningarna ibland stiger till oroväckande nivåer. Att hitta en gratis parkeringsplats till ens hyrbil är inte lätt. Det enda parkeringshuset i centrum ligger under Vesa Center på Rruga Abdyl Frashëri.

Hotell

Under senare år har många bra hotell öppnats i Tirana och det finns passande boenden i alla prisklasser. Dyrare hotell ligger huvudsakligen söder om stadens centrum, medan man hittar de billigare boendena i de norra delarna, mellan stortorget och tågstationen. Det finns också hotell i nöjeskvarteret Blloku, men på kvällen och natten kan det vara ganska hög ljudnivå här.

Externa källor

För mer information om Tirana rekommenderar vi Google och följande källor: